Процесът по обсъждане на ефектите от сделката между Activision Blizzard и Microsoft върху гейм индустрията се оказа истинско съкровище за медиите и геймърите. В момента тече изслушване на представители на индустрията в няколко държави, като този процес в Бразилия е открит за всички. Така от него разбрахме различни неща. Като например за страховете на Sony, че Microsoft ще направи недостъпен Call of Duty за PlayStation. От същото обсъждане дойде за пореден път и уверението, че Microsoft нямат такова намерение и нещо, което мнозина освен Sony разбират сякаш: американската компания просто няма финансовата изгода за това. Стана ясен и друг страх на Sony, и една неудобна тайна. Японците са толкова уплашени от Xbox Game Pass и сходни абонаментни услуги, че плащали на някои разработчици допълнително само и само да не публикуват игрите си в конкурентни на PlayStation Plus услуги. Твърдението дойде от страна на Microsoft и звучи сякаш си заслужава допълнително разследване, понеже това определено звучи, като антиконкурентна практика.

Тази седмица от същото място дойде друга любопитна новина и тя е свързана с предишното конзолно поколение на Microsoft и Sony.

Стартът на Xbox One съвсем не беше идеален и това даже беше признато от шефа на Xbox през 2014. Както знаете, до 2016 Microsoft подаваше редовна информация за продажбите на своята конзола, но това беше и последната година за това. Така реално ние не можеше да получаваме реалната картина за „състезанието“ между PlayStation 4 и Xbox One, макар и неофициално да се знаеше, че Sony продава по-добре своята машина. От нови разкрития на Microsoft пред бразилските регулатори става ясно, че PS4 конзолите са се продали в повече от два пъти по-добре от Xbox One по време на жизнения си цикъл.

Редица анализи от последите години нареждаха Xbox One като третата най-добре продаваща се конзола в света след Nintendo Switch и настоящето твърдение на Microsoft съвпада с тези анализи.

„Sony надминава Microsoft по отношение на конзолните продажби и инсталационната база, като са продали над два пъти повече PlayStation-и от Xbox машини от последната генерация“, цитират The Verge документ, публикуван от бразилските държавни органи.

Медията посочва, че Sony вече не предоставят информация относно продажбите за конзолата си от предишното си поколение и последните цифри тук навеждат на предположението, че компанията е продала около 117.2 млн. конзоли, а съдейки по твърдението на американската компания, Microsoft би трябвало да са продали около 58.5 милиона Xbox One машини. За сравнение, сочената за втората най-успешна конзола от предишното хардуерно поколение – Nintendo Switch – в момента може да се похвали с над 111 милиона продадени бройки. Предвид, че преносимата конзола на Nintendo е далеч от края на жизнения си цикъл означава, че тя най-вероятно ще задмине и PlayStation 4.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари