След дълги години на чакане и неизвестност, както и няколко забавяния, Cyberpunk 2077 най-после излезе, но в едно доста неоптимизирано състояние, особено за конзоли. Мнозина собственици на PlayStation 4 настояваха, че играта има такива проблеми, че не може да се играе нормално. CD Projekt RED признаха грешките си и обещаха пълна компенсация на закупилите си Cyberpunk. Междувременно, Sony изтеглиха играта от магазина на PlayStation, като към днешен ден, тя все още отсъства от PlayStation Store. През тази седмица стана ясен размерът на платените от студиото компенсации, както и броя на хората, които са си получили обратно парите.

В скорошно обръщение към акционерите на CDPR, от полското студио споделят, че са похарчени 8.46 милиона полски злоти или около $2.23 милиона по програмата Help Me Refund. Запитани за това колко са потребителите, които са компенсирани, CD Projekt RED обявиха, че това са били близо 30 000 човека. Припомняме, че играта се продаде в тираж от 13.7 милиона копия до края на 2020, което означава, че студиото е компенсирало една доста малка част от всички закупили играта им. От CD Projekt RED уточняват пред GamesIndustry.biz, че цифрите, които посочват засягат единствено заявките за компенсация, които те лично са обработили и тук не се включват поръчките от Microsoft, Best Buy и GameStop.

Наскоро от мениджмънта на CD Projekt RED заявиха притесненията си, че премахването на играта от магазина на PlayStation може да повлияе сериозно на продажбите на играта за всички платформи. В същото време, студиото не престава да работи по оптимизрането на Cyberpunk 2077, като последната кръпка, под номер 1.21, излезе по-рано този месец.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари