Служител на института за електронни управляващи машини „Брук“(ИНЕУМ) демонстрира производителността на руския компютър ВК Елбрус 401-РС чрез стартирането на играта GTA: Vice City от 2002 година. Компютърът се базира на руския процесор Елбрус-4C и разполага с 1 GB оперативна памет и видеокарта Radeon HD 6450.

Демонстрира се техника за емулация на среда за класическите х86 програми. Първоначално се стартира операционната система Windows 7, а след това и играта GTA: Vice City със средни настройки. В демонстрационния клип се вижда, че производителността на ВК Елбрус 401-РС не е достатъчна за плавна игра при тези настройки.

Но този компютър, представен през 2014 година, съвсем не е предназначен за игри. Чрез GTA: Vice City се демонстрира сложна техника за емулиране за х86 командите. Процесорът Елбрус-4C се базира на архитектурата Елбрус и разполага с 4 ядра. При този експеримент, двете ядра на процесора преобразуват х86 командите в процесорни инструкции за Елбрус-4C, а останалите две ядра осигуряват особеностите на процесорите Pentium.

Специалистът на ИНЕУМ добави, че ако се използва осемядрения Елбрус-8C, отново две ядра ще преобразуват процесорните инструкции, а останалите шест ще осигуряват особеностите на Pentium и всичко ще работи по-бързо.

Специално бе подчертано, че руският процесор е предназначен за създаването на собствена защитена платформа, а не повтаряне успехите на Intel и AMD. Това е просто един експеримент.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Мангалата⊙_⊙ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
⊙_⊙
⊙_⊙

Поне да в бяха пуснали във вино на пингвин.

Мангалата
Мангалата

Най-добре във водка на мечка.