Студио Mojang извърши грандиозен ребранд

0
174

Шведското студио Mojang има дълга история от дебюта си с Minecraft още през 2009, залагайки на дизайн, рефлектиращ идеята на видеоиграта. Единадесет години и едно придобиване от Microsoft по-късно компанията реши, че публичният ѝ образ не е достатъчно автентичен. Затова от тази седмица Mojang ще се казва Mojang Studios и ще възприеме ново, не толкова квадратно лого. В чест на драстичния си ребранд фирмата представи вдъхновяващ трейлър в YouTube.

Причината за промяната на името се налага поради отварянето на няколко студия в различни части на света – САЩ, Канада, Обединеното кралство, Швеция и Япония. Логото пък залага на интересни механизми и оптични илюзии. То вече не се състои от оцветени пиксели и за сметка на тях студиото едва ли не персонифицира съставящите букви (които, неочаквано, се казват Mojangs). Макар че Mojang Studios остава отдадена на своя хит Minecraft, не можем да не забележим известно отдръпване от култовия франчайз. Възможно е някое от студията да подготвя нова, радикално различна игра. През последните години Mojang работеше по някои независими безплатни заглавия като Caller’s Bane и Crown and Council.

Разбира се, Mojang Studios още не е споделила информация за своите бъдещи планове, затова не можем да спекулираме повече. Феновете все още чакат издаването на най-новата игра Minecraft Dungeons, която трябва да излезе към края на май тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари