Почитателите на телевизионния сериал „Остри козирки“ (Peaky Blinders) със сигурност се вълнуват от предстоящата премиера на играта по едноименния сериал: Peaky Blinders: Mastermind на FuturLab.

Играта ще е тактическа стратегия с вертикална перспектива на камерата. В Peaky Blinders: Mastermind, вие, в ролята на Томи, контролирате смелата банда, измисляйки сложни схеми за осъществяването на гениални планове, като може да връщате и контролирате ходовете на вашите братя по съдба във времето, да връщате някой от тях и да промените в движение действията им с цел реализацията на перфектната схема. Събитията в играта ще се развиват преди тези, показани в първия сезон на „Остри козирки“ и това не е случайно.

„Събитията в играта се развиват нарочно преди тези в първия сезон. Целта е да създадем една отделна сюжетна линия, която може да бъде възприета в тандем със сериите без те да се пресичат една други. Развълнувани сме, че феновете ще могат да преживеят много от емблематичните елементи на сериала – като „Гарнизона“, скривалището на Чарли Стронг, дома на фамилията и най-важното – главните герои. Освен това, играта ще служи като отлично въведение за геймърите, които все още не са запознати с вселената на „Остри козирки“ и ключовите персонажи от поредицата“, обяснява в интервю за Gamingbolt режисьорът на играта Джеймс Марсдън.

FuturLab работят също така в тясно сътрудничество със създателите на телевизионната поредица: продуцентът Керин Мандабач и киностудиото зад „Остри козирки“ Endemol Shine. Заедно с това, музиката на играта е дело на Feverist, създатели на саундтрака към първия сезон.

И подобно на поредицата, всеки герой тук има своята силна страна и умения, които се допълват с другите представители на група.

„Всеки герой има едно или две умения, които могат да бъдат използвани за разрешаването на всяка загадка. Така например, с уменията на Томи да заплашва, играчите могат да поемат контрола над странични персонажи за ограничен период от време и да достигнат забранени зони“, обяснява Марсдън. „Поли може да подкупва някои полицаи, така че може да успеете да преминете през някои зони без да ви хванат, но трябва да сте внимателни, че другите ченгета гледат настрани, докато тя подкупва. И това е момента, в който идва способността на Ада да разсейва полицаите като ги заговаря, което може да изиграе важна роля. Всеки герой има своите уникални способности и те се допълват един друг по стратегически начин“.

По отношение на продължителността.

„Основната кампания може да се установи грубо на десет часа за средностатистическия играещ. Може да избирате да играете с нормална или повишена трудност, и в зависимост от това и времето, което им е нужно да разрешават загадките, те ще се нуждаят от повече или по-малко време, за да завършат всяко едно ниво“, споделя Марсдън.

Играта излиза по-късно това лято в Steam.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари