Знаете ли, че CD Projeckt RED не са единствените игрови разработчици, които са се вдъхновили от героите на Сапковски? И друго студио използва елементи от книгите на автора. Става дума за Warhorse, създатели на отличното средновековно RPG Kingdom Come: Deliverance. Това става ясно от пространно интервю на Gamespressure с Якуб Мировски и Тобиас Столз-Цвилинг от чешкото студио. Запитани дали не черпят вдъхновение от „Нарентурм“ на Сапковски, те отговарят утвърдително.

„Това беше нашето главно вдъхновение. Вавра (Дан Вавра – един от създателите на Warhorse – б.а.) заяви, че той е един от авторите, които най-добре описва хуситите, независимо от това, че смесва и фантазия в това. Но той описва най-добре средата, атмосферата, живота и т.н. Така че това определено ни е повлияло силно. Това и The Witcher. Любимият му куест е Bloody Barron. На Вавра му допада идеята за продължителния и сложен куест. Две големи вдъхновения“, споделят разработчиците.

През цялото интервю Мировски и Цвилинг отбягват въпроса за продължение, макар че изтъкват, че ако има такова – а предвид успеха на Kingdom Come: Deliverance – ще е напълно логично, то те ще използват същия енджин и инструменти. По отношение на нещата, които са пропуснали, те споделят, че почти всичко, което не е било включено в основната игра е излязло после с допълненията. Освен едно. Всъщност две неаща.

„Нещо, което ни мъчи по някакъв начин е боя на кон. Може да се биеш на кон, но е наистина трудно. Искахме да имаме кавалерия и сложна комбат система – като боя с мечове, който знаете – нещо подобно, но на кон. За съжаление, не можахме да го направим. А второто голямо нещо, за което лично аз съжалявам много е коването, от което също трябваше да се откажем“, разказва Мировски.

В момента Warhorse работят по инструментите за моддинг, които ще излязат по-късно тази година (подобна възможност се предлага в Steam Workshop вече, но е лимитирана). В началото на тази година студиото беше придобито от THQ Nordic посредством Koch Media. Това, обясняват хората от студиото, заедно с опита, който са придобили с Kingdom Come, им е вдъхнало допълнителна увереност.

Що се отнася до усещането след публикуването на тяхната първа игра, разработчиците отговарят, че се чувстват „удивително“.

„Играта излезе преди година и вие все още искате да говорите с мен. Днес бях на будката на Microsoft, тъй като публикуваме играта в Xbox Game Pass утре. Удивително е да видиш, че все още има такъв голям интерес, тук на Gamescom. И най-интересното е, че ние тръгнахме срещу вятъра и пак спечелихме. Много хора ни казваха в началото, че никой няма да се интересува от чешкото Средновековие, че това, което трябва да направим е Facebook игра, тъй като никой не се интересува от тези големи RPG игри. След това знаете за обвиненията в расизъм, които бяха отправени към нас… И накрая, когато играта излезе, хората казваха, че всъщност това е една добра игра. Първите месеци беше страшно бъгава. Знаехме това и го мразехме. Само че хората останаха с нас и изчакаха за пачовете, те искаха играта да е добра. Така че чакаха и наистина това беше желанието им – играта да е добра. И това е страхотно чувство“, завършват хората от Warhorse.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари