Създателят на Kingdom Come: Deliverance защити играта от критиците

0
243

Kingdom Come: Deliverance излезе при впечатляващ отзвук, но има явно хора, които все ще останат недоволни. Тази седмица съ-основателят на Warhorse и творчески директор на играта Дан Вавра адресира тези критики в речта си пред Reboot Develop.

Става дума за отправени критики към играта, че в нея отсъства расово разнообразие и че жените имат съвсем незначителни роли. Това провокира Вавра да влиза в обяснителен режим и да напомня, че хора с различен цвят в Бохлемия през XV-ТИ век просто е нямало. Името му, освен това (или пък точно заради това?) е било замесено в миналото в движението GamerGate, което е дало повод на критиците му още повече храна. Явно.

Вавра споделя, че те просто не са прави, а и той не е единствен автор на сценария. „Написал съм десет процента от играта. Шест други души я писаха с мен. Има анархист, който седи до мен в офиса, и либерални хора има/ Така че няма пропаганда, тъй като в офиса има хора със съвсем различни политически позиции. Ние не се бием, помагаме си, така че всичко това е абсурдно“, споделя Вавра. „Те написаха играта – да речем 90% от нея. Аз съм отговорен за сърцето на главната история, но 90% от написаното е направено от някой друг. Така че даже и да исках, щеше да е наистина трудно да принудя всички тези хора срещу волята им. Просто нещата не стават по този наин. Имаме отворена, хоризонтална структура в компания, в която практически всеки може да каже на всеки да върви на…“.

Вавра коментира също така мнението на медии, които според него изопачават нещата и изглежда така сякаш са го нарочили, заради коментари, които е правил в миналото и даже неща, които е харесал някога в Twitter. Що се отнася до историческата достоверност, Вавра споделя, че зад него стои уважаван историк, но той не е искал да намесва името му точно, заради атаките, които предполага е щяло да има към него.

Все пак, цялата негативна кампания не се е отразила на продажбите на играта.

„Благодаря на Господ, че геймърите в по-голямата си част бяха на наша страна. Наистина мислех да се откажа от всичко, защото нямах нужда от всичко това в живота си“, допълва Вавра.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари