Obsidian Entertainment е уважавано студио в гейм индустрията и сред геймърите, които са автори на заглавия, като Star Wars: Knights of the Old Republic, Fallout: New Vegas и Pillars of Eternity. Това, с което обаче нерядко биват споменавани е недобре оптимизраните им продукти – или по друг начин казано – бъгави игри. Студиото залага много на представянето на The Outer Worlds, тяхната следваща голяма игра, която освен това ще има голям открит свят – факт, който засилва страховете.

Нещата със следващата им игра ще са различни, обещават представители на Obsidian. По-рано това лято директорът на Obsidian Джош Сойър обясни в интервю за VGC, че те знаят за тяхната „слава“, но проблемите се дължат най-вече на издателя. Сега обаче, когато студиото вече е под крилото на Microsoft, нещата се променят.

„Ние не сме тотални идиоти. Знаем, че имаме репутацията, че пускаме бъгави игри. И докато това е често срещано при създаването на големи, сложни ролеви игри с хиляди различни възможности в тях, то все още е в нашата власт да намалим грешките, отделяйки повече време. Когато обаче това зависи от издателя, тази възможност може да ни бъде отнета“, обясни през юни Сойър, обяснявайки, че с Pillars of Eternity 1 и Deadfire този приоритет е бил в техни ръце и крайния резултат е бил видим. Сега имаме развитие около позицията на студиото по въпроса, допълнена от наратив директора Меган Старкс.

„Аз мисля, че той очертава начина, по който ставаха нещата в миналото и как процедираме сега. В момента тестваме играта, полираме и хващаме всички онези малки проблемни моменти и ги изглаждаме. Именно и това е фокус на работата ни в последните няколко месеца“, обяснява тя.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за