Всички геймъри очакват с нетърпение новия хардуер на Sony и Microsoft, който обещава да представи изцяло нови възможности в сравнение с предишните конзоли на двете компании по отношение на произвежданата от тях изчислителна мощ. Но какво е един хардуер без софтуера за него? Какво ще предложат самите игри като визия и ще бъдат ли прекрачени границите на игровите светове? Отговор на този въпрос дадоха наскоро Epic Games, които представиха новото, пето поколение на Unreal Engine.

Демото, което Тим Суини и компания представиха и описанието на новите възможности, които се представят пред разработчиците и създателите на съдържание изглеждат повече от впечатляващи. UE5 и Xbox Series X/PS5 изглеждат като един очакван съюз, чиито плодове очакваме да видим още в края на настоящата година. А самите Epic не крият широкомащабната си амбиция.

„Ние се опитваме да положим основите за едно ново поколение игри“, обяснява в наскоро дадено интервю за GamesIndustry изпълнителният директор на Epic Games Тим Суини. „Unreal Engine 5 ни приближава много, наистина много близо до фотореализма, отколкото когато и да е било преди. Но тук не става единствено за технологии за подобряването на визуалното качество на игрите. Другата и вероятно по-голяма цел е да направим създателите на съдържание по-продуктивни, така че да може да създават игри от ново поколение с малки екипи и да произвеждат невероятно висококачествени резултати без огромен бюджет“.

Ограниченията в технологията са само едната страна на проблемите в гейм индустрията, продължава Суини. Другата голяма група проблеми произтичат от ограниченията във времето и икономиката на процеса по създаването на игри. „И така, това, което ние реално се стремим да правим е да подобрим продуктивността на художниците и създателите, така че те да не се притесняват вече за полигоните“, обобщава той.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари