9 C
София

Тръгна нов магазин за игри, в който геймърите определят сами цените

Най-четени

В мрежата стартира нов проект, който си поставя амбициозната задача да продава независими игри и то на плаващи цени, които ще се определят от самите купувачи. Платформата на IndieGameStand прилича на тази в сайтовете за групово пазаруване, тъй като всяко предложение е ограничено във времето. Има и данни за количеството покупки до момента за съответните игри, предаде Eurogamer.

Продаваните игри ще бъдат без защита от тип DRM, а част от приходите ще отиват за благотворителни цели. Едно от първите предложения в сайта беше играта SpaceChem. Тя е била закупена от 1 473 души. Препоръчителната цена на игрите е 10 долара, но купувачът има свободата да плати повече или по-малко. Повечето геймъри обаче плащат по-малко и средно дават по около 2 долара.

10% от приходите в IndieGameStand се отделят за благотворителна кауза, избрана от създателя на всяка игра. Разработчиците на SpaceChem например са решили да отделят парите за борба с маларията.

До момента в сайта са предлагани само още три игри. Второто предложение беше Escape Goat. То е реализирано в тираж от 626 бройки. Последва го двуизмерният платформер Chester. Заглавието има леки RPG елементи и около 50 нива.

В момента актуално е предложението Gnomoria, което дава възможност на геймърите да поемат управлението на село, пълно с гноми. До момента са реализирани 532 бройки от играта и тя ще се продава още 90 часа.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини