Едно от първите и най-успешни заглавия за Nintendo Switch, The Legend of Zelda: Breath of the Wild е в действителност фантастична игра от всеки аспект. Но за много геймъри това, което държи играта на разстояние от абсолютното съвършенство (с изключение липсата на галене на кучетата) са неприятните пъзели от храмовете, разчитащи само на прецизен контрол на движението на Joy-Con контролерите.

Една от главните цели в Breath of the Wild е пътуване около света в търсене на храмове, малки гробници, където играчите трябва да решават специални пъзели преди да излязат. Понякога тези пъзели разчитат на логика или на магическите умения на Линк. Други обаче разчитат на движение на Joy-Con контролерите… и то необичайно прецизно. Някои олтари изискват от играчите да накланят контролерите по специален начин, но един от тях е много неприятен на геймърите. Храмът в началото на играта Миям Агана изисква да навигирате топка в лабиринт, а това изведнъж се превръща в недосегаема задача заради прекалената чувствителност на Joy-Con контролерите. Пъзелът разчита главно на провал-поправка, но играчите стигат само до провал – само едно леко движение изкарва топката извън лабиринта, а накрая се изисква тя дори да набере скорост за да прескочи пропаст. В Twitter много фенове изразиха своето недоволство срещу пъзелите за движение.

Изглежда обаче потребител е намерил начин по-скоростно да премине нивото. Той е постнал видео в Ютюб, където за по-малко от две минути успява да постигне целта си, като подхвърля кълбото във въздуха и го удря отново като тенис топка. Изглежда тайната е малко физика и хитра игра.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за