По-рано тази година, Nintendo представи 2D прототип на новата Zelda, демонстриращ някои от механизмите на предстоящата игра. Изглежда един от феновете се е вдъхновил да превърне прототипа в по-усъвършенствана игра, интересна за всекиго и достъпна за всеки персонален компютър.

Breath of the NES е достъпна в страницата на играта в itchio, и, както виждате на видеото, тя носи същия стил, както на демото от GDC. Вие имате възможността да отсичате дървета, да събирате храна, да стреляте със стрели, дори да използвате физика и листото на Корок, за да убивате враговете по новаторски начини. Естествено, заедно с 2D стила в играта има и допълнителни специални ефекти като блясък и реалистични сенки. Целият проект е сглобен от Game Maker Studio за период от няколко месеца.

Winter Drake, разработчикът зад Breath of the NES (и който и пусна играта безплатно онлайн) сподели: „Проектът е все още в ранен етап на разработка… Аз подготвям още зони с отличителни елементи и атмосфера, пъзели за подземия и много креативни начини за справяне с противници“. Но въпреки близостта с Breath of the Wild програмистът се постара да придаде и малко индивидуалност на играта: „Не чувствам нуждата да бъда ограничен от точната структура на BOTW„.

Освен това студиото подготвя нови функции, като опции за смяна на трудността, още много езици и допълнителна музика. Да се надяваме, обаче, че Nintendo няма да се отнесе отрицателно към проекта.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари