Почитателите на фентъзи жанра бяха развълнувани от анонса на Avowed и няма как да е другояче с оглед на показаното от Microsoft и Obsidian Entertainment. Още тогава мнозина с радост видяха в Avowed нов Elder Scrolls, перспективата от първо лице, обстановката, ролевият ѝ характер, героите – не може да има грешка. Това обаче не е нов Elder Scrolls. Това споделя във видео от тази седмица шефът на Xbox Фил Спенсър за IGN. Той обяснява, че Avowed ще е много повече от версията на Elder Scrolls на Obsidian и че двете заглавия притежават доста различни характеристики.

„Смятам, че игрите са много различни, така че ми е трудно да кажа: „Това е нашата версия на Elder Scrolls“, особено знаейки какро Фиргъс (Уркухарт – изпълнителният директор на Obsidian – б.а.) и екипа му правят. Когато обаче се замисля за линията от игри, които подготвяме и за тази хардкор фентъзи RPG среда, мисля, че Avowed ще е наистина страхотна. Той отделя време и за това да поговори как три големи фентъзи ролеви игри – Fable, Avowed и The Elder Scrolls 6, които Microsoft подготвя, ще се отличават една от друга.

„Fable никога не е била нещо подобно. Тя винаги е била леко по-несериозна като дух и доста британска бих казал, като смятам, че Playground ще я остават точно така. Elder Scrolls 6 е нещо доста по-различно и когато играта излезе ще е невероятна. Avowed ще е ролева игра с дълбоки корени във фентъзи жанра, но ще предложи някои подчертани различия от това, което по традиция се представя с Elder Scrolls“, продължава Спенсър. „Ясно е, че говорим за нещо, което се развива в светли на Pillars of Eternity“.

Що се отнася до датата на излизане на Avowed, Спенсър споделя, че подхожда с внимание тук.

„Obsidian са едно толкова фантастично студио. Мисля, че Avowed ще е фантастична, когато излезе и искам да им дам времето и ресурсите, които са им нужни, за да създадат най-удивителната игра, виждана някога“, коментира той.

И макар и да не посочва конкретна ориентировъчна дата за излизането на Avowed, то от коментари на самите Obsidian от по-рано тази година става ясно, че тя едва ли ще се появи преди 2023.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари