Наскоро изнесеният доклад и последвалото послание на един от собствениците на френското студио Ubisoft Ив Гийемо, предизвика сериозно отражение в гейм индустрията. В редовния финансов отчет на компанията се обрисува мрачно бъдеще с понижение на зададените преди перспективи, отмяна на планиране за издаване игри, съкращения и общо затягане на коланите. Това не беше подминато от френски синдикат, защитаващ работниците в IT индустрията, които призоваха служителите на парижкия клон на студиото да излязат на половиндневна стачка, предава GamesIndustry.biz. Организацията подчертава заложените в отчета „оптимизиране на оперативните разходи“ чрез „целево преструктуриране, отстраняване на някои незначими активи и обичайното естествено съкращаване на персонал“.

„Когато господин Гийемо говори за „съкращаване“ и „организационни корекции“, това означава: намаление на персонала, тайно затваряне на студиа, орязване на заплати, прикрити уволнения и т.н.“, пишат Solidaires Informatique.

Организацията обръща също така внимание и на изтеклия по-рано тази седмица имейл на Гийемо към служителите на студиото, в който той ги призова те да дадат всичко от себе си и да бъдат възможно най-ефективни, което според Solidaires Informatique означава натиск от страна на ръководството, извънреден труд и стрес, причинен от преработване. „Понеже господин Гийемо и кликата му разбират връзката си със служителите от страната на силата, Solidaires Informatique призовава служителите на Ubisoft Paris да излязат на стачка в петък – 27-ми януари, в следобедно време, между два и шест“, пишат от синдикалната организация. Те призовават ръководството на Ubisoft за увеличение на заплатите на служителите с 10%, както и въвеждането на четиридневна работна седмица.

Заедно с това се предявява искане за повече прозрачност по отношение на динамиката на работния състав, деклариране на отговорност спрямо това, което се определя от компанията като „конструктивни освобождавания“, както и срещу агресивните политики на ръководството, водещо до оставки на членове на екипите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари