Още с анонса на Fallout 76 една част от геймърската общност възропта срещу идеята на Bethesda да направи онлайн преживяване с мултиплейър от едно традиционно сингъл преживяване. Това обаче, което последва не беше съвсем очаквано, а и сякаш Bethesda помогнаха. Играта излезе в „счупено“ състояние, а с всеки нов пач, който трябваше да поправи нещо, друго се счупваше. Заедно с това, беше отправена критика към доста пустия свят, който студиото предложи, да не говорим за всички онези традиционни за серията елементи. Брожението сред геймърите се засили, чу се и за първите дела, които потребители и акционери на компанията изявиха желание да заведат.

За да се появят Obsidian с техния The Outer Worlds. Създателите на оригиналния Fallout и на Fallout New Vegas, вдъхнаха надежда на мнозина, че ще видят един Fallout от доброто старо време. Започнаха и разбира се сравнения с Fallout 76 и едно противопоставяне, което определено не е по вкуса на Obsidian. Това става ясно от интервюто на GameInformer с изпълнителния директор на студиото Фиъргъс Уркухарт.

Самите Obsidian са нямали никакво намерение да създават някаква конфронтация с рекламния слоган от анонса на играта, който гласи: „от създателите на оригиналния Fallout и Fallout New Vegas“. Те въобще не са били наясно, че Fallout 76 е бил в разработка, когато започват работа по The Outer Worlds. Що се отнася до рекламното съобщение, то е било заложено в материалите, подготвени за анонса на играта още през юли.

„Хората даже говорят за трейлъра ни с: „О, човече, направо си забиват Bethesda с това!“, тъй като ние сме заявили, че сме оригиналните създатели на Fallout и автори на New Vegas. Нямам каквото и да е лошо отношение към Bethesda. Обожавам да играя Fallout игрите… Не се бием за едни и същи долари с тях“, заявява убедено Уркухарт.

„Знаете ли, това не трябва да се приема негативно – може би може да се възприеме така. Ние се радвахме искрено при работата си по Fallout: New Vegas и хората харесаха играта. Bethesda насочва поредицата в друга посока. И тук няма грешно или правилно. Това си е техния собствен избор. Те притежават марката, така че могат да правят, каквото искат с нея. Но според нас, има хора, които харесват това, което беше Fallout. Това и искаме да направим с The Outer Worlds. Искаме да дадем това на тези хора. Не знам, хората наистина харесваха това, което беше New Vegas, така че нека им поднесем едно преживяване, което се приближава възможно най-много до това“, завършва той.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Васил
Васил

на мене пък ми напомня на Bioshock

kuku
kuku

aлчнocттa им изигpa лoшa шeгa, ĸoлĸo вapиянти нa fаllоut излязaxa пoд шaпĸaтa нa bеthеѕdа и дopи ĸoгaтo ги ĸpитиĸyвaxa зa „оblіvіоn c пyшĸи“ пaĸ нeщaтa бяxa пo-дoбpe oт cчyпeния fаllоut76.
A пpocтo тpябвaшe дa нaпpaвят eдин изпипaн, нo ocъвpeмeнeн вapиянт нa fаllоut 2 и ceгa щяxмe дa чeтeм xвaлби oт фeнoвe и caйтoвe, нo нe би, peшиxa дa нaпpят няĸaĸвo oнлaйн нeдopaзyмeниe c идeятa зa пocтoянни пpиxoди бeз мнoгo ycилия cлeд излизaнeтo, cяĸaш имa нyждa oт oщe eднa oнлaйн игpa c миĸpo плaщaния