Предложението за придобиването на Activision Blizzard от страна на Microsoft размести пластове в гейм индустрията и провокира мнозина да спекулират за следващата подобна сделка тук. Едно от първите имена, които се завъртяха в публичното пространство бяха Ubisoft, но според последна информация е вероятно да се случи нещо съвсем различно: компанията да стане пълноправна собственост на братята Гийемо. Други големи издатели в гейм пространството са например Electronic Arts и Take-Two Interactive. По отношение на последните, подобно сливане е малко вероятно, но изпълнителният директор на компанията Строс Зелник не го изключва. Това признава той в наскоро публикувано интервю за IGN, подчертавайки, че макар и самият той да не вижда подобна вероятност, то фактът, че Take-Two е публична компания, то в крайна сметка акционерите в нея са тези, които решават бъдещето ѝ.

„Ние сме публична компания и сме тук благодарение на своите инвеститори. В този ред на мисли, опитът ни в създаването на стойност през годините говори сам за себе си. Смятаме, че пред нас предстои едно светло бъдеще и желанието ни е да си останем независима организация. Но тук сме заради своите акционери“, споделя Зелник. Самите Take-Two в последно време развързаха кесията и придобиха Zynga и Roll7 (OlliOlli, Not A Hero). PlayStation Lifestyle на свой ред коментират, че сравнението на ситуацията с Activision Blizzard не е съвсем на място. Компанията е застрашена от множеството грешки на шефа на Activision Боби Котик и скандалното поведение на част от ръководството на компанията, което той лично е укривал от акционерите и обществеността.

„Take-Two, които притежават активи, като Grand Theft Auto и Red Dead Redemption в своето портфолио е далеч по-голяма сделка от Activision Blizzard и придобиването ѝ няма да мине незабелязано от властите“, коментира Зармина Кхан.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари