До излизането на The Outer Worlds има доста време, но все по-често научаваме нови неща за следващата игра на Obsidian. Вече разбрахме, че играта ще е с нормална продължителност от около 40 часа, както и това, че ще може да се изиграе без да убивате, когото и да е. Освен това, като игра, следваща класическите образци в RPG жанра, изборите, които правите ще имат реални последствия, включително и върху финала, който ще може да се различава значително при различни изигравания и избори.

А наскоро стана ясно и друга любопитна подробност за The Outer Worlds. Ще може да убиете всяко едно NPC в играта. Това беше споделено от старши дизайнера Браян Хайнс в интервю за Polygon. Това въобще не е било лесно, разказва той, но в крайна сметка той и колегите му са се справили.

„Невероятно трудно е. Всяко едно NPC, което е важно за дадена мисия или има ценна информация, но в същото време трябваше да осигурим и резервен план. Всеки който виждате може да убиете, така че трябваше да намерим начин в случай, че решите да го елиминирате, ние да ви дадем това, което този персонаж е щял да ви даде жив. Независимо дали става за достъп до терминал, дали ще отмъкнете нещо от него или има скрита кутия в офиса му, която сега вече ще може да отключите и да вземете информацията от нея. Трябва да мислим над тези неща“, споделя Хайнс. Решението на Obsidian наистина направило работата им тежка, тъй като се налага да мислят за възможности, които нормално биха изключили.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за