11 bit Studio продължава да се носи на крилете на успеха и с втората си игра Frostpunk. Малкото полско студио обра овациите със своята първа игра – антивоенния сим This War of Mine, а сега повтори успеха с пост-апокалиптичния си стиймпънк. Играта се подготвя за своята конзолна премиера и това даде повод на хората от GamesIndustryBiz да вземат интервю от студиото с цел да научат повече за настроението в 11 bit тези дни.

В интервю за медията, Патрик Гресчук, маркетинг директор на 11 bit, признава, че стратегиите не са идеалния тип игри за конзоли, заради свойнствена им сложност и нуждата от клавиатура и мишка, но той смята, че Frostpunk ще направи разликата тук. 11 bit изиграват специално за тази цел огромен брой стратегии и стигат до извода, че наистина тяхната игра се различава от тях. Причината за това е радиалния дизайн на картата – огромния кратер в центъра на играта, заедно с дизайна на менютата.

„Добрата част относно Frostpunk – и ние говорим за това от първоначалната поява на играта за PC – е това, че тук имаме този кръгов град и той е идеален за стика на контролера. Всичко тук се върти около генератора и тези пръстени около него, така че и менютата са изградени да са в тон с тях. Всичко трябва да е съобразено с това, така че да запазим целостта на играта“, обяснява Гресчук. Но, добавя той, за да се стигне до този вариант на играта, хората от студиото са пробвали два други варианти, които не им изглеждали подходящи, за да се спрат именно на този сегашен дизайн.

„Второто нещо и не съм убеден дали това не е по-важното – Frostpunk не е вашата стандартна стратегия. Става дума за игра, в която търсите оцеляването на едно цяло общество и смятам, че конзолните геймъри ще са заинтересовани от това. Имате много стратегически игри. Може да откриете по нещо във всеки жанр при конзолите, но няма да откриете Frostpunk и моралните избори, които играта ви кара да правите“, обяснява той. „Не е задължително да сте фен на игрите от първо лице, за да харесате Firewatch и не е нужно да сте почитател на стратегическите игри, за да сте фен на Firewatch. Макар и в същността си това да стратегическа игра, в действителност тук става дума за нещо друго: за обществото и оформянето на това общество, правенето на избори и да се научиш да живееш с последствията от тях“, допълва Гресчук.

Излязла миналия април, Frostpunk се продаде в 1.4 милиона копия в първата си година (250 000 копия само в първите три дни). И е добре да се вземе предвид това, че играта е само за PC и идва от независимо студио, което разполага с ограничени ресурси. Гресчук подсказва също и нещо за бъдещето.

„Стратегията ни като студио в момента е да се прицелим в тези конзолни платформи приоритетно, тъй като досега бяхме PC ориентирана компания. Но по отношение на следващия ни проект, ние мислим с нагласата за конзоли. Ние вече проектираме играта с идея за контролера в ръце, изграждайки дизайна ѝ с тази мисъл. Ще е нещо напълно различно от всичко, което сме правили в миналото, но все пак ще притежава онзи познат дух на 11 bit”, завършва Гресчук.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари