16-годишен почина след 6-часов PUBG Mobile маратон

3
2559

Момче на 16 години е починало от сърдечен арест. Баща му твърди, че това е станало докато играе PUBG Mobile на телефона си в продължение на 6 часа. Инцидентът е станал в Индия, а младежът е идентифициран като Фуркан Куреши. Станало е на 28 май, след като семейството е пристигнало в Насирабад, Раджастан, за да присъства на сватба.

От полицията не са получили сигнал за смъртта и за момента не е започнато разследване. Преди да изпадне в безсъзнание, Фуркан е крещял „Взриви го, взриви го!“ докато играе мобилната версия на PlayerUnknown’s Battlegrounds, казва таткото пред PTI.

“Той беше много активен. Момчето ми толкова много се потопи в играта, че я играеше от неделя вечерта до ранните часове на понеделник. Беше спал няколко часа, стана, закуси и започна да играе. Продължи 6 часа без да спира.“, разказва Харун Куреши.

Причината за изригването на момчето е загубен мач. Закаран е в болница след като състоянието му се влошава, но там не успяват да направят нищо. Кардиологът Ашок Джаин е прегледал момчето, то не е било в съзнание и сърцето му вече е било спряло. Опитал се е да го върне към живота, но без успех.

Често срещан проблем ли е това?

Друг местен кардиолог, Випул Гарг, разказва, че децата в днешно време приемат игрите много сериозно. Това влияе на техните емоции, кара ги да изпитват тръпка и въодушевление. Това е и причината сърцето да пострада в подобни случаи, които не са рядкост.

Той препоръчва да не оставяме децата да играят безконтролно. Популярното заглавие за смартфони не един и два пъти е обвинявано за негативните си ефекти върху уменията за учене, поведението на децата и техния език.

В някои градове на областта Гуджарат в Индия, PUBG Mobile е забранена, защото предизвиква агресивно поведение сред младежите.

Разработчиците на играта вече работят върху нова функционалност, която да стимулира здравословния начин на живот на играчите, за да се уверят, че те не прекарват прекалено много време играейки.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MCMXLVIII
MCMXLVIII

Последният абзац искрено ме разсмя. Каква е тази нова функционалност – achievment, в който играта те кара да се разходиш и да се изпикаш сигурно? Или пък да идеш на балкона да събереш малко тен? А може и да те прати до хладилника да хапнеш нещо, докато ти размине ядът? ;D

сергеев
сергеев

аз да умирам секи ден по два пъти

VVV
VVV

за китайските фермери май не сте чували – 18 часа игра, 6 часа сън