За положителните ефекти от играенето на игри се е изписало достатъчно през годините. Най-малкото тези от вас, които играят игри, знаят за какво става дума. Във времена, в които политиците затварят хората по домовете им, различни забрани не им позволяват да извършват даже най-обичайни дейности, а телевизионните кутии сеят страх, човек трябва да търси отдушник. Един от тези отдушници за американците (а най-вероятно не само за тях) се явяват видеоигрите, сочи доклад на NPD Group, който разглежда играта на възрастните американци в пандемичните условия.

Докладът 2020 Evolution of Entertainment на NPD анкетира фокусна група от 5000 американци относно техните гейм навици и открива, че 79% от тях са играли видеоигри през последните шест месеца, увеличение, макар и не голямо в сравнение със същия период на миналата година, когато това са били 73%. Тези числа се завишават по отношение на общото време, което те са отделили в игра – увеличение с 26%, като средно те са отделили с повече от една трета в игра на видеоигри (33%) в сравнение с предходната година.

По отношение на разпределението при различните платформи, то при всяка от тях се отбелязва увеличение в сравнение с миналата година. Но особен ръст бележат мобилния и конзолен гейминг, цитира изследването GamingIndustry.biz. По отношение на демографията, докладът отчита особено увеличение в заниманията с видеоигри при хората над 45 години. Анкетираните на възраст между 45 и 54 години заявяват, че прекарват с цели 59% повече време в игра на видеоигри и харчат със 76% повече пари за гейминг в сравнение с 2019. При хората от 55 до 64 години тези цифри са съответно завишение с 48% и 73%.

Що се отнася до хората на 65 години и нагоре, при тях увеличението в игра е средно с 45% повече, а отделените средства за видеоигри и съдържание – с 29% повече. „Тази година, видеоигрите попадат в категорията, отбелязваща най-постоянен растеж по отношение на цялостното включване и инвестиции в сравнение с 2019“, отбелязва Мат Пискателс от NPD Group. „Това може да се счита просто за отражение на тенденция, започнала отпреди пандемията. Ако става дума именно за това, то гейм пазарът може да представи един продължаващ ръст, който ще е независим от една пост-пандемична ситуация. Но ако случаят не е такъв, то може да се наблюдава достигането на едно пост-пандемично плато преди той отново да се върне към растеж. Всичко тук зависи от равнището на заангажираност“.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари