2048 – кръстоска между класическата „Тетрис“ и логическата „Пъзел 16“

1
125

Младият деветнадесетгодишен италиански програмист Габриеле Цирули (Gabriele Cirulli) създаде новата супер адитивна игра със скромното име 2048, която е нещо като кръстоска между класическата „Тетрис“ и логическата „Пъзел 16“.

В началото на всяка игра се появяват две сиви квадратчета, съдържащи цифрата „2“. С помощта на стрелките е необходимо те да бъдат премествани встрани, като съответният квадрат самостоятелно се придвижва до последното игрално поле. Квадратчетата с еднакъв номинал и цвят се сумират и се оцветяват в зависимост от получената сума. Печелене на играта се счита получаването на резултат, равен на 2048.

За всяко успешно сумиране се начисляват точки, съответстващи на цифрите в квадратчетата. Въпреки, че играта изглежда елементарна и се играе много лесно, сумирането на 2048 точки не е проста работа. Авторът твърди в своя блог, че е успял да събере сума от около 6000 точки при най-доброто си представяне, а той играе тази игра по цял ден без прекъсване. Всъщност, започнаха да се появяват и други геймъри, преминали заветната сума от 2048 точки.

Сорс-кодът на програмата е открит и може да бъде изтеглен от github.com/gabrielecirulli/2048. Всеки желаещ може да поиграе и да тества способностите си на gabrielecirulli.github.io/2048.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
kilara
kilara

Цитат:


адитивна


Можеби се има предвид пристрастяваща(addictive)?