Гейм студиото зад NBA2K, 2K Games, публикува официално становище, засягащо позицията на играчите от Националната баскетболна асоциация на САЩ след поредния случай на полицейско насилие над чернокож, който се случи миналата седмица в Уисконсин.

Както знаете, няколко баскетболни отбора отказаха да излязат в мачовете си от плейофните серии, които се провеждат в момента в САЩ в знак на протест към случилото се в неделя. Същото сториха и няколко бейзболни отбора, както и мачове от Мейджър сокър лигата.

Случаят с Джейкъб Блейк, който оживя след стрелбата, но вероятно ще остане парализиран, тъй като изстреляните към него куршуми са засегнали гръбначния му стълб, е втория подобен случай в страната в последните месеци, след убийството на Джордж Флойд от по-рано тази година – събитие, провокирало повсеместни протести, припомнят от GamesIndustry.biz. 2K Games, които издават популярните баскетболни игри, обявиха своята подкрепа за решението на играчите.

„Ние от 2К заставаме твърдо срещу расовата несправедливост и продължаващото насилие срещу чернокожата общност. NBA 2K има силна общност. Ние бяхме разчувствани, виждайки как тя използва 2К като място, където да отдадат съпричастността си и да подкрепят движенията по своя собствен начин. Задължително е хората да имат своите си места и начини, по които да споделят своята позиция в тези тежки времена и наша мисия е да запазим 2К като място, на което играещите ни да се чувстват спокойни да изразяват себе си. Що се отнася до NBA и WNBA, ние подкрепяме категорично играчите и лигата в използването на тяхната платформа да протестират срещу стрелбата по Джейкъб Блейк, гласи официалната позиция на издателя, публикувана в писмо на страниците на Gamespot.

Когато по-рано тази година се случи убийството на Флойд и беше организирано движението „Животът на чернокожите има значение“ (Black Lives Matter, BLM) много гейм издатели и разработчици изразиха съпричастността си към случващото се. В случая с Блейк, 2К засега са единственото студио, изразило позицията си по случая.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари