Microsoft официално анонсира, че ще работи в партньорство с 343 Industries, за да „пренесе следващите Halo преживявания в смесената реалност“.

Новините са част от общият отчет на американската компания, на който Алекс Кипман обобщи положението на услугите за смесена реалност. Като цяло имаше само общи приказки – подготвят се много VR шлемове и готови за смесена реалност персонални компютри, има голям списък от чакащи партньори, които да допринесат за развитието на новата идея, включително Sony и Hulu… и 343 Industries. Засега обаче имаме едно семпло обещание, тъй като Кипман продължи: „Не можем да дадем по-точна информация, но очакваме да се забавляваме много, докато работим с 343 Industries“.

Трябва да имаме предвид, че анонсът от Кипман вероятно означава, че бъдещите Halo игри ще могат да работят както и на обикновени екрани, така и ще могат да бъдат превключени към VR/AR техника, така че няма да има отделни издания за смесена реалност. Все пак това е неочаквано, тъй като по-рано Фил Спенсър, босът на Xbox, коментира, че предпочита да работи с РС системи за интегрирането на VR/AR преживявания, а последните Halo заглавия работят само на Xbox One. Във всеки случай ще разберем повече скоро.

Програмата на Microsoft за „смесена реалност“ обхваща едновременно идеите за AR преживяванията през HoloLens, както и за виртуална реалност за персонални компютри. На една от HoloLens демонстрациите видяхме Halo игра, функционираща на платформата, но вероятно поредицата ще направи своя дебют и на Oculus Rift и HTC Vive устройствата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари