Драмата около спора между Apple и Epic Games става все по-абсурдна с твърдението на Купертино, че Unreal Engine, технологията зад Fortnite и хиляди други видеоигри днес, представлява „троянски кон“ за App Store и екосистемата от устройства на Apple, цитира документ, внесен в съда от страна на компанията Ars Technica.

Както знаете, в средата на миналия месец, Epic издадоха обновление за Fortnite, с което студиото пренебрегва разплащателна система на App Store за своята собствена, лишавайки Apple от ценните 30% върху транзакция в безплатната игра. Това доведе до ответен удар от страна на Apple, които премахнаха Fortnite от магазина на iOS (същото сториха и Google). Топката отиде в Epic Games, които заявиха, че завеждат дело срещу Apple в съда. Последваха заплахи от страна на Apple, че ще премахне регистрациите не само на разработчиците на Epic Games, но и тези, които работят с UE – нещо, което Microsoft видя като атака към една цяла индустрия. Това не се случи, но пък обвиненията и нападките от двете страни продължиха, като на ход бяха Apple да се оплаче от Epic Games официално в съда. Компанията явно съзира някаква завера, при която Epic Games ще използва енджина си – бизнес за милиони, рискувайки репутацията си, за да… кой знае какво?!

„Apple също така разпознава Unreal Engine потенциална заплаха. Както е отбелязано. Unreal Engine е една от другите линии на бизнес, който Epic контролира и предлага на разработчиците. Unreal Engine представлява втори потенциален „троянски кон“, който ще помогне на Epic да продължи да изпраща заплахите си, за да подкопае App Store и вкара допълнително неодобрени характеристики. Премахването на достъпа на Epic до тези инструменти намалява този риск. Лесно е да се види, че едно такова измамно приложение, което засяга по негативен начин значителна фракция от iPhone-ите по света може в значителна степен да наруши местната или даже световната телефонна система, както и значителни части от самия Интернет“, се чете в документа (PDF), подаден от страна на Apple в съда преди два дни. Или аз нещо не разбирам или Apple нарича Epic потенциални терористи. Грабвайте пуканките и сядайте пред мониторите, защото е явно, че това ще е забавно.

1.8 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари