Asphalt – една от най-популярните поредици мобилни игри има вече един милиард сваляния

Легендарният франчайз на френския гейм разработчик Gameloft отчете нов връх, като предстои дебют за новото поколение конзоли Xbox Series X и S и Xbox One

0
4218

Един от най-старите франчайзи за мобилни игри Asphalt достигна нов връх от 1 милиард общи сваляния във всички платформи, на които е бил и е наличен в момента. Популярният рейсър скоро ще празнува своя 16-ти рожден ден, като стартира през далечната 2005 г. за мобилни телефони. Последната му версия Asphalt 9: Legends може да се намери в App Store на Apple и е съвместим с тяхната MacOS, Google Play за Android, Microsoft Store и Nintendo Switch.

„За 20 години, Gameloft винаги е бил на върха на вълната, когато става дума за възможностите за геймърите на мобилни устройства. Преди малко повече от 15 години, започнахме франчайза Asphalt, който продължава да бъде в основата на нашия успех.“, коментира Томас Аурик, вицепрезидент в Gameloft.

Разработчикът – френската компания Gameloft, подготвя негови версии за най-новото поколение конзоли Xbox Series X и S, както и за предходното Xbox One. По този начин, компанията очаква свалянията да продължат да се увеличават през следващите месеци. Една от новите функционалности е възможността геймъри да мерят сили и да ползват едновременно всички платформи на Microsoft – тези на конзолите Xbox, както и под Windows.

„През годините ние успяхме да трансформираме Asphalt в една от най-достъпните рейсинг поредици в света.“, допълни още Аурик. „За нас е само началото за поредицата, като с предстоящия старт на Asphalt 9: Legends в платформата на Xbox, ние продължаваме да я предоставяме на всеки, независимо от устройството, което ползва. Това е стратегията на Gameloft днес“.

Постижението на Asphalt идва няколко дни преди Gameloft да отбележи 21 години от основаването си. Френският гигант е основан през април 2000 г., а пет години по-късно – през 2005 г. е открито и студио в София. Българското звено в момента разполага с над 200 души, като е специализирано в почти целия спектър за разработването и поддържането на едно гейм заглавие. Gameloft София стои зад други хитове на френската компания, като най-големият е March of Empires, следван от други като War Planet Online, World at Arms, 9 mm, GT Racing и др.

Първата игра от поредицата Asphalt се появява през 2005 г. Това е Asphalt: Urban GT, който е наличен за редица мобилни телефони под Java като Nokia N-Gage и други. Gameloft започва да пуска по почти едно заглавие всяка година, като до момента има общо 16 игри от франчайза. Популярният аркаден рейсър се отличава с красива графика, особено за мобилните устройства, за които първоначално е създаден и бърз геймплей. Неслучайно, той е използван и като любимо тестово заглавие при ревюта на смартфони и таблети.

През годините той се появява на десетки платформи – от Java мобилни телефони, през Symbian, Windows Mobile и BlackBerry смартфони, преносими конзоли като PlayStation Vita, Nintendo 3DS, до актуалните в момента платформи iOS, Android, Windows 8 и 10, както и Nintendo Switch. Универсалността на Asphalt е една от съставките за успеха му през годините и превръщането му в перлата в короната на гейм компанията Gameloft.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари