8.6 C
София

Auti-Sim: компютърна игра, чрез която може да се погледне света през очите на аутист

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Екип от канадски програмисти представи на обществеността необичайна игра-симулатор, която позволява на всички желаещи да влязат в ролята на дете, страдащо от аутизъм. Компютърната програма се нарича Auti-Sim и нагледно илюстрира състоянието на хиперчувствителност – един от най-ярките симптоми на тази болест.

В самото начало на играта, геймърът се оказва на детска площадка в ясен слънчев ден. Дадена е възможност за свободно придвижване в пространството за изследване на окръжаващия свят. В далечината се виждат играещи деца, но при опит да бъдат приближени, идилията до този момент се превръща в истински кошмар: екранът се запълва със статични петна, веселият детски смях и викове се превръщат в нетърпим и пронизителен вой, а в „главата“ започва да звучи монотонно детско броене. За да може играчът да се почуства в безопасност е необходимо да се върне в своето уединено ъгълче на детската площадка.

Съществуващата версия на Auti-Sim, представена на мероприятието Hacking Health Hackathon в Торонто не е игра в пълния смисъл на тази дума. По-скоро тя се явява опит за представяне и илюстриране на актуална тема. При проявен интерес, разработчиците смятат да създадат пълноценен симулатор с много локации, с по-добър игрален процес и „по-умни“ персонажи.

Дано Auti-Sim помогне при справянето с тази болест!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини