Battleborn не може да събере толкова играчи, колкото Borderlands 2

1
42

Borderlands 2 е игра на цели четири години; новата МОВА с FPS елементи на Gearbox, която носи името Battleborn, излезе току що. И въпреки това старият кооперативен шутър привлича повече играчи, отколкото чисто новото заглавие.

Това показва сухата статистика на Steam Charts, според която Battleborn е играна максимално от 2500 души едновременно, докато шареният FPS/RPG хибрид Borderlands 2 се играе от над 3100 души едновременно. Нещо повече, за последните 30 дни средно 5642 души са играли Borderlands 2 всеки ден, така че новата Battleborn определено ще трябва да догонва.

Въпреки това, студиото описва премиерата на своята МОВА игра като „доста добра“; може би това определение се отнася за конзолните версии, тъй като за РС Battleborn засега се представя неубедително.

Вероятно поне част от обяснението се дължи на факта, че 2K Games и Gearbox избраха да пуснат Battleborn в същия месец, когато излиза и сходната Overwatch на Blizzard. Ако това е така, то премиерата на Overwatch, която идва само след броени дни, вещае още по-мрачни времена за Battleborn.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари