Bioware: Определено не сме приключили с Mass Effect

0
166

Помните ли Mass Effect? Големият франчайз, любим на много, за жалост не очарова феновете с последната игра Andromeda. От 2017-та година не е имало ново заглавие. Bioware обаче уверява, че това не е краят.

В интервю пред Polygon изпълнителният продуцент на Bioware Майк Дара и мениджърът Кейси Хъдзън споделиха, че все още имат вяра в бъдещето на франчайза. Дара заяви: „Определено не сме приключили с Mass Effect. Останаха много неразказани истории. Може би ще засегнем неща, които пренебрегнахме в Andromeda. Може би ще засегнем неща от Mass Effect 3. Има още много интересни теми, които да изследваме„.

Хъдзън допълни: „Така както аз го виждам, Mass Effect поредицата е все още жива. Непрекъснато си мисля за неща, които биха се получили страхотно. Въпрос на време е да се върнем към тях…

Въпросът е, че времето за чакане определено ще е много. Освен че сега Bioware се занимава активно с Anthem, студиото е ангажирано и с разработването на нова Dragon Age игра.

Според вижданията на Хъдзън и Дара използваният енджин е главната причина за провала на Mass Effect Andromeda. По техни думи, за да се подчертае интересният сюжет, емблематичен за Bioware, RPG системата трябваше да бъде пренаписана наново. За направата на новата Anthem студиото ползва модерна технология за запис на движението от реални актьори. Ако тези съвременни методи се ползваха в изграждането на Andromeda, резултатът би бил коренно различен.

След осемнадесет месеца спринт студио Bioware издаде Mass Effect Andromeda в началото на 2017-та година. Покрай усилията, приложени от Electronic Arts, студиото не включи редица провалили се идеи за играта, включително възможността да се генерират различни планети при всяка отделна сесия. С опита, получен от Anthem и Dragon Age, студиото определено има шанса да направи играта, за която мечтаха всички фенове.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за