Сякаш не им стигат другите проблеми на Activision Blizzard, ами наскоро се появи още една притеснителна новина, свързана със студиото, дало на света Diablo и World of Warcraft, посочва, че компанията е напусната от немалко от почитателите на техните игри, предава PC Gamer. От представените наскоро финансови резултати за второто тримесечие на настоящата година става ясно, че активните потребители на студиото са паднали до 27 милиона човека. В доклада за предходното тримесечие се посочва, че по това време те са били 29 милиона. Разликата е ясно изразена, когато се сравни с 2017, когато потребителите на World of Warcraft, Overwatch, Hearthstone и Diablo III са били 46 милиона.

Намалението на потребителската база е ясно изразено при World of Warcraft, като последния ръст тук е регистриран в края на 2016 и началото на 017 – по време на излизането на Legion. Що се отнася до Battle for Azeroth, предпоследният експанжън за WoW, то интереса към него явно не е бил толкова силен, като същото може да се каже и за Shadowlands, който не е попречил на масовото напускане на играта. По отношение на другите игри на студиото, то там интереса към тях се запазва сравнително стабилен.

Game Pressure допълват, че скорошните скандали около издателя влияят пряко на интереса към игрите на студиото и много от феновете на WoW се прехвърлят вече към заглавия, като Final Fantasy XIV Online и New World – предположение, което вероятно е добре да се определи, като спекулация.

Студиото отдавна не е издавало нова голяма игра, което със сигурност не впечатлява неговите почитатели, на които им се поднасят римастъри, като WoW Classic и експанжъни. Всичко това обаче може да се промени сериозно с появата на следващата част на Diablo и на Overwatch 2, която вероятно ще излезе през следващата година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари