fbpx
0.8 C
София

Камерата Mi 360° Home Security и Xiaomi Home получават BSI Kitemark сертификати за сигурност за домашни IoT устройства и сигурни приложения

Най-четени

Глобалният технологичен лидер Xiaomi обяви, че устройството Mi 360° Home Security Camera получава международен сертификат  Kitemark за жилищни IoT устройства от престижната British Standard Institution (BSI).  В допълнение, приложението Xiaomi Home също получава сертификат Kitemark за  защитени цифрови приложения, покривайки най-високите стандарти за сигурност от BSI.

Получаването на сертификати Kitemark означава, че продуктите на Xiaomi са в  съответствие с най-високите стандарти и добри практики в областта на дигиталната  сигурност, включително стандарта EN303645 от Европейския институт за стандарти в далекосъобщенията (ETSI). Това е още едно доказателство за усилията и постиженията на Xiaomi в областта на информационната сигурност и защитата на данните на своите  потребители.

Франк Джанг, управляващ директор на BSI Greater China, коментира: „Радваме се, че  Xiaomi постига сертифициране по Kitemark за своята Mi 360° Home Security камера и  приложението Xiaomi Home. Това означава, че Xiaomi полага големи усилия по  отношение на имплементацията на най-високите международни стандарти за сигурност  в своите продукти, както и за изграждане на доверие сред потребителите. BSI очаква с  нетърпение да работи с Xiaomi и занапред в подобяването и развитието на IoT  екосистемата, както и за утвърждаване на доверието между продуктите и потребителите.“

Kitemark е международен стандарт за качество на продукти и услуги, който е  собственост и се управлява от BSI. Компанията провежда технически тестове и одити по  отношение на сигурността в фокус върху IoT системи, позовавайки се на стандарта  ETSI/EN303645. По този начин предоставя на потребителите бърз и лесен механизъм за  идентифициране на сигурни и доверени IoT устройства.

Xiaomi притежава водещата в света потребителска AIoT платформа с повече от 351  милиона свързани устройства и 49 милиона потребители*. За Xiaomi сигурността и  защитата на потребителските данни са основен приоритет. Затова Xiaomi създава иновативна рамка за управление и технологични решения, чрез която защитава  сигурността на данните. Платформата Mi AIoT на Xiaomi е сертифицирана както от  стандарта ISO/IEC 2700 за управление на сигурността и информацията, така и от  системата за поверителност на данните ISO/IEC 27701 от BSI. В същото време Xiaomi  публикува документа „Базова линия за киберсигурност при IoT потребителски  устройства” и „Бяла книга за поверителност на Xiaomi IoT“, въвеждайки политиките  и практиките за сигурност и поверителност на компанията по категоричен начин.

Цуи Баокию, вицепрезидент на Xiaomi и председател на комитета за сигурност и  поверителност на компанията, заяви: „Mi 360° Home Security Camera и апликацията  Xiaomi Home са добри примери за това как на практика прилагаме рамката за сигурност  и поверителност на данните. Въз основа на усъвършенстваната методология на тестове  и детайлни одити на BSI Lab, института гарантира, че сертифицираните продукти и  услуги са разработени в съответствие с най-строгите международни принципи в областта  на сигурността и поверителността на потребителските данни. Тези сертификати  потвърждават това, че защитата на потребителските данни винаги е била наш приоритет  и ангажимент на всички пазари, където оперираме. „


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини