Blizzard съветва геймъри да сменят сървъра си за дебюта на WoW Classic

0
1657

Модерното преиздание World of Warcraft Classic ще бъде достъпно на 27-ми август и вече е събрало изключителна популярност. Потребителите могат да си резервират места на сървъри и един се е оказал толкова търсен, че Blizzard очаква над 10 хиляди играча да чакат да се логнат в него.

Става въпрос за PvP сървъра Herod, който според Blizzard ще е силно пренаселен след излизането на WoW Classic. По тази причина разработчикът представи новия сървър Stalagg, който би трябвало да освободи Herod от допълнителното натоварване… ако геймърите са склонни да го изберат.

Не че Herod няма капацитет за 10 хиляди души. Blizzard твърди, че евентуално може да повиши прага малко след появата на WoW Classic. Едновременното влизане на голяма тълпа в момента на излизане на играта обаче би означавало големи опашки, дълго чакане и непредвидимо поведение на системата. Blizzard сподели в публикация в блога си:

„Ако всички записали се играчи на сървъра останат там, чакането за логване ще бъде неизбежно… В момента за Herod са записани много хора и ние желаем да запълним Stalagg преди да отворим още PvP светове. Причината за това е играчите да са разпределени колкото се може по-равномерно при дебюта на Classic, за да предоставим възможно най-доброто гейминг преживяване“.

Във всеки случай десет хиляди души са много в сравнение с дебюта на играта през 2006-та година. С помощта на нова смарт технология Blizzard може да прави многобройни секции на отделен сървър и по този начин да събира повече хора при дебюта на WoW Classic на 27-ми август.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за