Чешкото студио зад един от най-добрите тактически шутъри ArmA и пионери в Battle Royale жанра с DayZ, Bohemia Interactive, дадоха финансов отчет за изминалата фискална година, от който става ясно, че компанията бележи за поредна година здравословен ръст.

В интерес на истината, представените резултати бяха определени от самата компания като „изключителни“ с ръст от 68 милиона долара в печалбата и над 4.5 милиона единици продадени от своите игри и допълнителното съдържание към тях. Миналата година е и годината, в която Bohemia са издали повече игри и DLC пакети от всяка една предходна игра. Особено добро представяне регистрира DayZ – играта направи дълго чаканата си премиера за платформите на PlayStation 4 и Xbox One след прекарани няколко години единствено в PC сектора. Основната игра се е продала в над 1.1 милиона копия по цял свят, с което общите ѝ продажби от нейното пускане на пазара досега, достигат вече 5.8 милиона продадени копия. Отделно от това, Livonia, експанжъна за Arma 3, който студиото публикува през ноември миналата година се е продал в над 400 000 бройки. Отделно от това, Arma 3, игра излязла преди седем години, се е продала в над 2.6 милиона копия през 2019, с което общите ѝ продажби от 2013 вече надхвърлят 5.5 милиона бройки, а допълненията към нея – 9.7 милиона.

През август миналата година, Bohemia публикуваха бетата на Vigor, безплатно за игра заглавие, което е ексклузив за Xbox One. Играта е привлякла над четири милиона играч след старта ѝ с над 700 000 в периода ѝ на ранен достъп. „В края на 2019, Bohemia отпразнува своят 20-годишен рожден ден по най-добрия възможен начин: приключвайки на всички заглавия, по които работи (заедно с изключителните продажби)“, споделя в специално изявление за медиите представител на студиото. „2020 ще е революционна година за Bohemia Interactive и нейните игри – студиото ще представи своята най-нова технология, наречена Enfusion, която ще се превърне в основата на бъдещите игри на Bohemia“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари