Borderlands 2 видя ръст на конкурентните играчи в Steam последната седмица

1
117

Borderlands 2 се радва на изключително голям брой играчи от началото на миналите почивни дни. Изглежда нарасналият интерес се дължи на вълнението около третата част от поредицата.

Играта започна със стабилни 60 хиляди конкурентни играча през последните събота и неделя. По-точно върхът е 59,033 според чартовете в Steam. С това Borderlands 2 се нареди отново в топ 5 на най-играните заглавия в Steam платформата. За сравнение през миналите месеци играта събираше едва 10 хиляди човека през повечето дни. За щастие резултатите от ревютата на играта в платформата остават много позитивни и за двете видеоигри. Това си е постижение, имайки предвид бойкотът на ядосаните потребители, пускащи неприятни коментари поради обявяването на ексклузивността на Borderlands 3 за Epic. Все пак обаче в разчистването на ревютата се е включила новата система за мониторинг на Valve.

Според експерти, нарасналият интерес се дължи и на големите промоции на Handsome Collection изданието (включващо Borderlands 2; The Pre-Sequel и всяко допълнително съдържание). Междувременно за играта беше пуснато и безплатно допълнение с 4К текстури, за да се любувате на втората част на широкоекранния ви монитор.

Във всеки случай резултатите миналата седмица не могат да подобрят личния рекорд на Borderlands 2, който е над 125 хиляди конкурентни играчи в деня на издаването. Да се надяваме, че и продължението Borderlands 3 ще има същия успех в Steam… може би в началото на 2020. Официално то ще трябва да излезе в петък, 13-ти септември тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари