Независимото датско студио PortalPlay обяви официално датата, на която ще излезе тяхната игра Broken Lines. Заглавието се издава от Super.com и трябваше да излезе още миналата година, но беше забавено с няколко месеца. Така то ще излезе в края на февруари – на 25-ти за PC в Steam. Очаква се да се появи за други платформи – за PS4, Xbox One, Nintendo Switch и за таблети, но дата за това не се посочва.

Broken Lines представлява походова тактическа ролева игра, която се развива в алтернативна времева линия на Втората световна война.

 

За разлика от класически походови стратегии, като XCOM, вие не давате отделни команди за движение и атака. Основната ви задача е да планирате действията на подчинените ви, а те, запознати с обкръжението си, да предприемат независими действия в случай, че се натъкнат на враг, като както те, така и нашите герои се движат едновременно. Играта ще има и функция за автоматична пауза, когато ситуацията на картата се променя (например, когато бойните ни единици забележат враг). И понеже никога няма да сте сигурни, че всичко ще върви по план, една важна част от играта се явява умението ви да реагирате динамично, спрямо конкретната ситуация и променящите се условия на бойното поле.

Що се отнася до сюжета на играта, то той започва със самолетна катастрофа на бойната ви група, някъде далеч зад вражеските фронтови линии. Оцелелите от нея ще трябва да преодолеят своя противник и да се съберат с бойните си другари. Силен акцент в Broken Lines се поставя над историята, като освен различни умения, всеки от войниците има свой собствен характер и особености, с които ще трябва да се съобразявате. Вашите решения ще предопределят в какви хора ще се превърнат бойците и как ще завърши историята.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари