Call of Duty: Modern Warfare излиза в края на октомври

0
598

След като вече години наред Activision обикаляха различни времеви периоди с Call of Duty с променлив успех, със своите добри попадения и провали, издателят реши да направи завръщане към корените на поредицата, а с това и да вдъхне нов живот и шанс на една от емблематичните марки на гейм индустрията. Тази седмица компанията направи анонс на новата CoD игра. Както знаете вероятно, Infinity Ward се завръщат на кормилото на CoD 2019. Студиото извело игрите до настоящия им почти кутов статус с Modern Warfare отпреди 12 години, сега се завръща с нов прочит на играта, която ще стъпи на солидната основа на своя предшественик от 2007, представяйки заглавието с нова история и технология, със завръщащи се и непознати лица.

И макар и да носи същото име като играта от 2007, Infinity Ward държи да подчертае, че това не е римейк в 1 към 1 формат, а по-скоро вземане „назаем“ на самата концепция и герои и комбинирането им със заглавията от световните новини днес. И както споделят от GameInformer, това означава, че герои, като например капитан Прайс правят своето завръщане, но това няма да е същата история или нива, които си спомняме.

„Новата Modern Warfare доставя емоционално заредена и напрегната кампания, която хвърля светлина върху променящата се природа на модерната война. Очаквайте сингълплейър преживяване, което ще ви държи в напрежение, ще е съобразено с реалностите в културно отношение и ще ви кара да се замислите. Играещите ще се бият рамо до рамо с разнообразен състав от международни специални части и борци за свобода, заемащи се с активности, намиращи се в сивата зона на приетото, в множество спиращи дъха тайни операции, развиващи се в няколко емблематични европейски градове, както и в размирните райони на Близкия изток“, гласи анонса на играта.

Основните фракции тук ще са силите за сигурност, представени с името Tier 1 Operators от едната страна, и „борците за свобода“ и бунтовници. И разбира се, освен чудесната новина за пълноценната сингъл кампания, ще има и мултиплейър и кооперативни режими, за които вероятно ще разберем повече в следващите месеци.

Що се отнася до визията, Джоел Емсил се прехвърля от Respawn в Infinity, за да достави съобразена с последните технологии графика и майсторско изпипване на всеки дребен детайл.

Засега няма много известни, освен това, че Modern Warfare няма да има сезонен пропуск. Заедно с това стана ясно, че играта ще предложи кросплатформен геймплей между конзоли и PC, за пръв път в историята на сериите. Но и тук ще трябва да изчакаме подробности, тъй като има неизвестни, най-вече свързани с ролята на Sony.

Call of Duty: Modern Warfare ще направи своя голям дебют на 25.10 за PlayStation 4, Xbox One и PC.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари