fbpx
-0.8 C
София

Върнаха Huawei в програмата за тестване на Android Q

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Миналата седмица правителството на САЩ наложи санкции на Huawei, след което много компании прекратиха бизнес отношенията си с китайския производител. Един от резултатите на този бан бе изключването на Huawei от списъка със смартфони, които могат да бъдат тествани с операционната система Android 10 Q.

Huawei получи временен лиценз от Google за използването на ОС Android в продължение на 90 дни. Но едновременно с това заяви, че активно работи, колкото се може по-скоро да представи собствена мобилна операционна система. Очаква се това да се случи през месец октомври тази година, когато трябва да бъдат представена новите смартфони Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro. Тези мобилни устройства на Huawei може да се окажат първите телефони на китайския производител, работещи под управлението на операционната система ArkOS. Някои анализатори са на мнение, че новата ОС на Huawei няма да излезе по-рано от следващата година.

Ето че в края на седмицата Huawei Mate 20 Pro отново се завърна в списъка със смартфоните, регистрирани в програмата за бета тестовете на ОС Android 10 Q. Това стана малко след като Wi-Fi Alliance и SD Association върнаха Huawei като партньор.

Да си припомним, че преди няколко дни ръководството на Huawei заяви, че частичното отлагане на санкциите за 90 дни нищо не променя. Но навярно след изтичането на този период от време, санкциите срещу Huawei ще станат още по-жестоки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини