9.7 C
София

Wi-Fi Alliance и SD Association върнаха Huawei като партньор

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Продължаваме да следим случващото се с Huawei. Този път новините са позитивни. След няколко дни изгнание, китайският производител отново е член на асоциациите Wi-Fi Alliance и SD Association. Не се съобщава каква точно е причината Huawei отново да стане партньор на двете общности.

Специалистите на GizmoChina считат, че може би ръководството на консорциума е избързало да изпълнява санкциите, наложени от правителството на САЩ. Особено като се има предвид дадената 90 дневна отсрочка, в рамките на която не се налага прилагането на крайни мерки и Huawei може частично да бъде реабилитиран.

Да си припомним, че преди няколко дни ръководството на Huawei заяви, че частичното отлагане на санкциите за 90 дни нищо не променя. Но навярно след изтичането на този период от време, санкциите срещу Huawei ще станат още по-жестоки.

Редица пазарни анализатори са на мнение, че тези 90 дни всъщност не са толкова необходими на китайския технологичен гигант, а са по-необходими на неговите американски партньори. Те трябва да доставят поръчаните от Huawei компоненти и да си получат парите за тази услуга.

По всичко личи, че Вашингтон ще продължи с действията си за изхвърлянето на Huawei не само от САЩ, но и от всички по-значими пазари. Не се очаква отслабване на натиска. Освен ако САЩ и Китай по някакъв начин се споразумеят и прекратят търговската война.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини