Call of Duty: Modern Warfare ще е според някои прогнози най-голямата игрова премиера на 2019. Това съвсем не е неочаквано, вземайки предвид това, че играта се завръща към корените си с един смел сюжет, който цели, както на няколко пъти вече заявиха създателите на играта, да провокира. И с първите кадри на т.нар. „бели каски“ в Сирия, стана ясно, че новия CoD няма да се страхува да взема позиция.

Изключително глупаво звучи, когато политиката се намеси в гейминга, но май точно това се е случило с новия CoD и Sony. Презастраховане, арогантност, страх, кой знае, но Sony взеха решение да не продават играта в руския PlayStation Store, което и бе анонсирано от официалния Twitter акаунт на магазина в страната.

„В своята основа, Modern Warfare е напълно измислена история, внимателно създадена, за да достави удоволствие на всички играещи. SIE решиха да не продават играта в руския PS Store. С нетърпение очакваме появата на играта в дигитален вариант за PC и Xbox на 25.10“, гласи съобщението на магазина.

Решението беше потвърдено пред GamesIndustry от страна на Sony, които потвърждават новината, добавяйки „в този момент“ .

„Sony Interactive Entertainment реши да не продава Modern Warfare в PlayStation Store в Русия в този момент. Извиняваме се за неудобството“, гласи съобщението от страна на японската компания.

Едно от най-радващите неща около новия CoD е завръщането на сингъл кампанията. Но вероятно, както привеждат и GamesIndustry, тя е в основата на решението на Sony и Activision. В кампанията се представят бунтовници, които се борят против руската окупация в измислената страна в Близкия Изток с името Урзикстан. Предварителният обзор на събитията описваше няколко срещи с руски бойци, в това число и момент, в който един такъв войник убива бащата на малко момиче, след което тя убива войника.

И разбира се това няма да е първата игра от поредицата, която ще срещне проблем в Русия. Call of Duty Modern Warfare 2, припомня медията, представи нивото „Без руснаци“ (No Russsians). Независимо от слухове, че играта ще бъде забранена в Русия, тя излезе, макар и само за PC.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

На играещите изобщо не им дреме кой къв е руснак ли е поляк или китаец 🙂 пуцалката е еднаква все тая какви са … единствените на които им пука никога няма да играят играта.

Да ти Е капитализма!
Да ти Е капитализма!

Наглосаксонците, подкрепяни от верните си японски слуги от SONY, са решили да се включат в хибридна война, срещу Русия, и в игрите. Искрено се надявам новото „Кално дупи“ да се провали с гръм и трясък!

Някой
Някой

Глупости…
Това че играта няма да се предлага в Google play store не означава че играта вече я няма качена в интернет и с хакнати модове
Аз знам къде да си я сваля хакната версия но не съм фен на такива игри 🙂

Петко
Петко

Приятелю тук се говори за плейстейшън стори, а не за гугълплей. Чети преди да даваш неориентирани коментари.