От CD Projekt RED потвърдиха неофициалната информация, че студиото е въвело задължително извънредно работно време за служителите си, които подготвят Cyberpunk 2077.

По-рано тази седмица, Bloomberg публикуваха материал, в който се твърди, че полското студио е направило шестдневната работна седмица задължителна за всички, които работят по играта. Нареждането за това е дошло лично от шефа на студиото Адам Бадовски, като е изтекло към Bloomberg от вътрешен източник за компанията, който е добавил, че от понеделник „цялото студио е вдигнало сериозно оборотите“.

Според източника на изданието обаче, сред хората в екипа вече имало такива, които работят допълнителни часове и през почивните дни повече от година. И макар че студиото няма как да бяга от законодателството, проблемът тук е че именно CD Projekt RED декларираха как нищо такова няма да се случи. През май миналата година, самият изпълнителен директор на студиото декларира в интервю за Kotaku, че CD Projekt RED въвеждат специална политика, която ще направи възможно служителите на студиото да отказват допълнително възникнала работа. Изказването на Ивински дойде на фона на разкритието за огромния натиск, под който са били подложени разработчиците на Anthem, както и изтекла информация, че CD Projekt не само са налагали извънредни часове за работа, но са изисквали служителите си да работят по празниците от полския календар и са рязали от отпуските. Последното, ако е доказано със сигурност е щяло да докара проблеми на студиото.

„Този подход в правенето на игри не е за всеки“, написа по това време Ивински. „Той често изисква осъзнато усилие да се „преоткрие колелото“ – дори и да си мислите, че нещата са си супер и във вида, в който са. Но знаете ли какво? Ние вярваме, че преоткриването на това колело всеки път е това, което прави една игра по-добра. Това е което помага на иновацията и ни помага да заявим, че сме работили наистина здраво над нещо, и смятаме, че си заслужава трудно спечелените ви пари. Ако създавате игри с нагласата, че „почти достатъчно“ е достатъчно добре“, вие попадате в зоната на комфорт. А знаете къде се случва магията“. Някой вероятно би коментирал, че то и от пирамидите в Гиза е произлязло нещо велико, но на каква цена за строителите? Големият пай знаем всички при кого отива, нали?

А сега, когато нещата излязоха наяве, Бадовски признава за случващото се. Той се появи и в Twitter, където написа обяснение за ситуацията.

„Тези последни шест седмици са финалния ни спринт по проект, над който много от нас отделиха значителна част от живота си. Нещо, за което ни е грижа изключително много. По-голямата част от екипа разбират това усилие, особено вземайки предвид това, че вече изпратихме играта за сертифициране и всеки ден ни доближава видимо по-близо до пускането на играта, с която всички ще се гордеем. Това е едно от най-трудните решения, които ми се е налагало да взема, но всеки един е добре компенсиран за всеки допълнителен час, който са вложили. И подобно на минали години, 10% от годишната ни печалба, която компанията ще генерира през 2020 ще бъде поделена между екипа“, пише той.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Alex_Shark
Alex_Shark
1 година

Еми ще работят после искат пари на готово! Нека да работят повече за да може играта да стане качествена! Аз съм съгласен да роботят повече но да си почиват! Да не ги убият от работа! XD

Epic Games Store
Epic Games Store
Отговор на  Alex_Shark
1 година

Те не работят, само си бъркат в Гъ*а като Microsoft!??

111
111
1 година

С насилване на работата нищо хубаво няма да излезе. Мозъка „изгаря“ Да речем че търсят бъгове и т,н що годе може да се работи. Ще вкарат повече проблем ив играта с натоварени, не отпочинали хора. Да го отложат с 2 седмици и да работят хората нормално е по-добрия вариант. Така и така сме чакали толкоз време 1-2 седмици са ок.