Полското студио CD Projekt RED е амбицирано да поправи всички проблеми, свързани със Cyberpunk 2077 и предвижда бъдеще за играта за години напред. Това заявява един от шефовете на компанията пред Reuters Адам Кичински. Анонсирана през вече далечната 2013 от създателите на култовата игрова поредица The Witcher, играта имаше изключително проблематично развитие с няколко дълготрайни забавяния и множество неизвестни през годините. Чакана толкова дълго, играта не оправда очакванията, като оплакванията в случая бяха най-вече по отношение на техническото изпълнение. Грешни решения на мениджмънта на компанията през всичките тези години изглежда като най-логичния виновник за това, което се случи след премиерата на Cyberpunk 2077. В последните месеци се появиха слухове за промяна на посоката на работа по играта и пълното ѝ рестартиране преди няколко години, изтощителни условия на труд за разработчиците, напускане на важни хора, работещи по играта, опит за скриване на реалното ѝ състояние за предишното конзолно поколение и какво ли още не. Със сигурност, това, което може да се каже като обобщение е, че вида, в който се появи Cyberpunk 2077 на пазара не е случаен.

„Не виждам вариант просто да изоставим Cyberpunk 2077. Убедени сме, че може да доведем играта до такова състояние, че да се гордеем с нея и съответно – да я продаваме за години напред“, споделя Кичински. Миналият месец беше публикувана и втората голяма актуализация за играта, която цели оправянето на куп несъвършенства в Cyberpunk 2077. За Кичински, това е стъпка напред по отношение на връщането на играта в магазина на PlayStation, откъдето беше извадена само седмица след пускането ѝ, именно заради споменатите технически несъвършенства на версията ѝ.​

Reuters припомня, че през март CDPR обяви, че се отказва временно от плановете за самостоятелна мултиплейърна версия на играта, като Кичински изтъква като причина нуждата от фокусиране над състоянието на сингъл секцията на Cyberpunk 2077. Бедите за полското студио продължиха тази пролет с кибератака към мрежата им, която допълнително забави работата по кръпките, а според хакерите извършили пробива е била открадната и интелектуална собственост на CDPR, между която е и кодовата база на последната им игра. В същото време, към компанията бяха заведени няколко дела от акционерите на компанията за умишлено подвеждане, както и от потребителски организации в САЩ, като изходът на тези дела е с непредсказуем край.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари