Тази седмица имаме важна новина от CD Projekt RED: ще има и следваща игра от The Witcher. Едва ли някой се е съмнявал в това, де, но преди заявената амбиция на студиото за дълготрайна инвестиция в Cyberpunk 2077 вероятно е притеснила един-двама. Имайки предвид колко години CD Projekt работиха по киберпънкарското си приключение, това би означавало, че може да не видим нов „Вещер“ следващите шест-седем години. Полската компания е избрала най-правилното решение изглежда. Студиото променя политиката си по разработка и вместо да работи само по една голяма игра, както досега, то ще разработва по две игри паралелно. Това става ясно от серия от туитове, за които предава ResetEra.

„Управлението на две отделни поредици (The Witcher и Cyberpunk), заедно с няколко независими екипа, ще помогне на компанията да провежда паралелна работа по няколко проекта и да уравновеси графика си за публикуване. Тази промяна към разработката на два проекта едновременно, подкрепена от няколко независими продуктови линии ще позволи също така и оптимизация на производствения процес и финансовите ни дейности, ще отстрани важни рискови фактори и ще улесни служителите на компанията да намерят професионално удовлетворение“, се заявява от страна на CD Project RED.

В друга любопитна новина от студиото, станала ни достояние отново благодарение на Twitter разбираме още нещо любопитно – продажбите на последния Witcher вървят по-добре тази година, отколкото през миналата. Играта излезе преди четири години и се превърна в изключителен успех за полското студио. Допълнително, добрата ѝ оптимизация и съдържанието излязло след това, спечелиха допълнително доверието на широката публика към работата на полското студио.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари