След дълго и мъчително чакане, множество забавяния и несигурност, почитателите на CD Projekt RED най-после дочакаха премиерата на Cyberpunk 2077. Нещата обаче хич не са розови за полското студио.

Още с последните две непредвидени забавяния на играта, някои предположиха, че това не е за добре и извинението как разработчикът прави всичко по силите си, за да изкара Cyberpunk за всички платформи, за които е планирана играта едновременно, не успокоиха нещата. Cyberpunk 2077 излезе – в конзолен вариант в едно счупено състояние, което след вече четири пача все още се представя зле. И вместо пазарът да реагира екзалтирано на една игра, която милиони чакат вече почти осем години, акциите на компанията се сринаха (и все още са на минус), а гневни геймъри даже заявиха, че си искат парите обратно. Говорейки за пари, в края на миналата седмица стана ясно всъщност, че CDPR са успели да си върнат парите за продукцията на играта още в първите часове на появата на Cyberpunk 2077.

Самите CDPR не си запушват ушите за критиките и го демонстрираха за пореден път днес в официалния профил на Cyberpunk 2077 в социалната мрежа Twitter. Един от акцентите в посланието на студиото е извинение към геймърите за това, че не са показали кадри от конзолните версии на играта непосредствено преди излизането ѝ – нещо, за което те отнесоха доста гневни коментари вече.

„В началото бихме искали да се извиним, че не ви показахме играта на базовите конзоли от последното поколение преди да излезе и по този начин не ви позволихме да вземете информирано решение за поръчката ви“, пишат от мениджмънта на CDPR. Екипът се извинява също така за появилите се грешки и бъгове, като подчерават, че след първия цикъл с обновления, който е бил издаден, такива ще се появят и в следващите седмици, както и след празниците – ще излязат два големи пача, като първият ще бъде пуснат през януари, вторият – през февруари. В основата си, това ще са обновления, насочени към версиите за предишното конзолно поколение. „Те няма да направят така че играта да се държи, като на модерна PC конфигурация или на следващата генерация конзоли, но ще бъде по-близо до подобно преживяване, отколкото е в момента“. От студиото призовават също така за търпение и време от страна на геймърите, като споделят, че са наясно, че има хора, които искат парите си обратно. Освен по стандартните канали за това – чрез мрежите на Xbox и Sony, те могат да потърсят помощ и от самите CD Projekt RED на специален имейл, създаден с тази цел.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари