Независимо от сполетелите я проблеми, Cyberpunk 2077 се продава изключително успешно. Това сочи информация, която CD Projekt RED публикуваха вчера на страниците на Stockwatch.

Играта излезе на 10-ти този месец на фона на огромното очакване на гейм света. И няма как да е иначе, понеже става дума за същото студио, поднесло ни The Witcher сериите, които с времето се утвърдиха завинаги в гейм канона. Играта получи чудесни ревюта, но общото ѝ представяне и прием бяха помрачени от неоптимизираните версии за предходното конзолно поколение. Без да се впускаме в конкретните причини за това (обикновена корпоративна алчност?), но това даде повод на много хора да си поискат парите обратно. И след известна неяснота, това почна да се случва, като самите CDPR помагат активно в целия процес. Техническите проблеми на PS4 версията даже принудиха Sony да изтегли играта от PS Store, като както те, така и Microsoft заявиха готовността си да обезщетят в пълен размер всеки недоволен от качеството на закупения от него продукт.

Колкото и да са тези, които са решили да им бъдат върнати парите (от CDPR знаем, че поръчките за Cyberpunk 2077 са разделени почти по равно между конзолните и PC версиите на играта, макар и да нямаме разграничение между отделните конзолни поколения – б.а.), то те не са попречили на стабилните продажби. Над 13 милиона са тези, които са си купили играта до 20-ти този месец включително. От тази цифра, уточняват CDPR, биват изключени всички заявки за връщане на копията. Какво означава това ли? Карол Ласка от Game Pressure се обръща за справка към списъка с петдесетте най-продавани видеоигри на всички времена в Wikipedia, който се обновява постоянно. Та в него, на последно място виждаме името на Super Mario Bros. 3, заглавие, появило се през вече далечната 1988. Със сигурност Cyberpunk 2077 ще се качва нагоре в списъка.

Тези дни обаче дойде и неприятна новина, свързана с играта и студиото. По информация на CogConnected, вече се подготвят и първите колективни искове срещу CD Projekt RED, които уличават студиото в умишлено подвеждане на инвеститорите си по отношение на Cyberpunk 2077 с цел набавяне на финансови средства. „Материално подвеждаща информация“ – в това бива обвинено студиото от Миколай Оржеховски, адвокат и инвеститор в CDPR, който оповестява решението на неговата кантора да повдигне обвинения към студиото по нарушение на законодателството във връзка с поднесената към инвеститорите информация преди излизането на Cyberpunk 2077. По сходни обвинения обмислят завеждането на дело срещу CDPR и от базираната в Ню Йорк адвокатска кантора Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP. Както и привежда медията, не е ясно дали въобще ще бъде даден ход на някое от планираните дела, но ако те влязат в съда и някое от тях излезе с успех, това ще се яви прецедент и повод за успеха на другото.

3.3 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари