Ситуацията около COVID-19 в глобален план не се подобрява – тъкмо напротив. И това вече влияе трайно във всички аспекти на ежедневието ни. Един от най-силните от тях е промяната на начина на работа – избора на много компании да предпочетат дистанционния начин на работа. И докато за много производства, индустрията и промишлеността това да е просто невъзможно, не така стоят нещата в технологичния свят. Много от големите IT компании вече съветват своите служители да работят от вкъщи вместо да посещават офисите им. Една от последните подобни компании, които избраха това са полското игрово студио CD Projekt RED, автори на популярната поредица The Witcher и на предстоящата киберпънк приказка Cyberpunk 2077. Появиха се обаче притеснения, че новата им стратегия ще обърка техните планове за срока, в който трябва да излезе играта. CDPR са уверени, че това няма да се случи.

Студиото излезе през тази седмица с официална позиция по въпроса, публикувайки кратко съобщение в социалната мрежа Twitter.

„Много от вас вероятно се чудят какво се случва в CD Projekt RED и по какъв начин COVID-19 влияе на ежедневните ни операции. Ето кратко обновление“, пишат от студиото. „През миналата седмица ние се адаптирахме към ситуацията и постепенно въвеждахме предохранителни мерки в цялата ни организация. Освен това, ние обновявахме нашето оборудване и инфраструктура и работихме в посока на това да осигурим на нашите служители средствата, за да работят дистанционно, от безопасната обстановка на техните домове. Днес, в резултат на подготовката ни, CD Projekt RED превключва напълно към отдалечен режим на работа, докато това е необходимо. Ние смятаме, че това ще предостави на всеки член на екипа ни най-високо ниво на лична здравна защита. И докато всичко това е донякъде ново за всички нас, ние отговаряме на предизвикателството и не мислим да спираме и не смятаме да спираме в усилията си да ви поднесем един много здрав ролеви екшън през септември. Останете в безопасност, всички. CD Projekt RED“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари