Cyberpunk 2077 загуби 80% от потребителите си в Steam

15
1220

Мнозина предполагаха това, което се случи с конзолните версии на Cyberpunk 2077. Издадоха го няколкото забавяния на играта и противоречивите сигнали на ръководството на полското студио. Подобен сигнал със сигурност е бил и новината за сериозния натиск, под който са били подложени програмистите в CDPR. Не трябва да си българин, за да си наясно, че „бързата работа е срам за майстора“. В гоненето на тримесечни и шестмесечни цели и изнасянето на красиви цифри в отчетите на студиото, вероятно някъде по пътя мениджмънта на компанията е пропуснал да си го припомни. Независимо от конкретните причини за случилото се обаче, навсякъде в Интернет ще срещнете възторжените отзиви на собствениците на PC версията на играта. В тази връзка идва някак си неочаквано новината, че наскоро Cyberpunk 2077 е белязан от остър спад на играещите в Steam, за което предават Game Pressure.

Cyberpunk 2077 се превърна в една от най-бързо продаващите се игри въобще, като ако CDPR направят каквото трябва и то по-скоро, то Cyberpunk 2077 може спокойно да се нареди сред най-добре продавалите се игри в света на гейминга въобще. Когато играта влезе в Steam, цифрите бяха рекордни за сингълплейър заглавие – между 800 000 и един милион души играеха едновременно. Но едва седмица след премиерата на играта, нещата са се влошили и към момента Cyberpunk 2077 се играе от едва 225 000 потребители, което е спад с около 80%, посочва медията. Това сочат данни от GitHyp, които се позовават на информация от базата на Steam.

Game Pressure правят интересна сравнение – с The Witcher 3. Медията припомня, че при излизането на играта, CDPR все още нямат тази звездна слава, която студиото има днес и в този смисъл, тези 92 000 потребители, играещи при премиерата на играта в Steam, изглежда логично в сравнение с единия милион геймъри, забавляващи се със Cyberpunk днес. И при „Вещера“ е имало рязък спад, но споменатите 80% се губят едва три месеца след излизането на The Witcher 3. Интересен момент тук се явява своеобразния Ренесанс, който The Witcher 3 преживя в Steam в началото на миналата година, когато играта имаше отново над 100 000 едновременно играещи. Обяснението е просто: това съвпадна с появата на телевизионните серии по книгата за Вещера, които Netflix започна да излъчва в края на 2019.

Важно е да се отбележи това, че PC версията е достъпна не само в Steam, но също така и в GOG и в Epic Games Store, но за там изнесени данни нямаме, за да може да се направи сравнение. Това, което може да пожелаем на CD Projekt RED е през новата година, Cyberpunk 2077 да последва развитието на No Man’s Sky. След години на не дотам добре замислена реклама и надуване на балони, No Man’s Sky излезе и нямаше нищо общо с това, за което я представяха месеци и години наред Hello Games. С много работа, издаването на пач след пач, пакети със съдържание и много любов, играта днес се радва на тази популярност, на която всички очакваха да се радва още при излизането си. Ако има нещо притеснително тук е, че на Hello Games им отне години да го сторят. Дано и CDPR имат такова.

Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари