Явно това е седмицата на големите анонси.

Epic Games проведе вчера специалната среща State of Unreal, на която направи няколко анонса, кой от кой по-важен. Както вероятно сте чели, по-рано този месец, компанията обяви важни промени, които предстоят за магазина им в следващите няколко месеца. А вчера споделиха повече информация за някои от големите игри, които ще акостират в тяхната платформа.

Студиото обяви, че е сключило споразумение с Private Division, издателския клон на Take-Two за публикуването на следващата голяма игра на Obsidian, The Outer Worlds, заглавие, което се чака от много от феновете на оригиналния Fallout. Играта ще се предлага през първата си година единствено в Epic Games Store и Windows 10 Store.

Друга игра, която приковава вниманието на мнозина – Ancestors: The Humankind Odyssey – от създателя на Assasin’s Creed, Патрис Дезиле, също ще остане само в магазина на компанията през първата си година.

Заедно с това, Epic разширяват сътрудничеството си с Ubisoft, като The Division 2 няма да е единствената игра, която ще се появи в магазина. В него ще влязат, както бъдещи, така и вече излезли игри на студиото. Кои ще са те, ще се разбере в следващите месеци.

Новината, която смятам обаче, че се откроява, е споразумението между Epic и Quantic Dream, благодарение, на което за PC ще излязат Heavy Rain, Beyond: Two Souls и Detroit: Become Human. Както знаете, по-рано тази година, от студиото на Дейвид Кейдж обявиха амбицията си да издават повече проекти за PC, и ето, че това е факт.

Сред анонсираните други заглавия, които се появяват първо в Epic Games Store ще са Phoenix Point на Snapshot Games, Control на Remedy Entertainment, Journey to the Savage Planet на Typhoon Studios , Dauntless на Phoenix Labs, The Cycle на Yager, Afterparty на Night School Studio, The Sinking City на Frogware и др.

Epic се похвалиха също така, че магазинът има вече 85 милиона потребителя. Любопитно звучи разкритието, че Metro Exodus, последната игра от популярната поредица по мотиви от книгите на Дмитрий Глуховски, се е продала в два и половина пъти повече в техния магазин от Metro Last Light в Steam.

И на последно място, Epic анонсира още един контракт за сътрудничество – с Humble Bundle, което ще позволи на разработчиците да продават игри на Epic Games Store през Humble Store, в това число и ексклузиви. Първоначалният план е Humble да продава ключове, които ще важат в Epic Games Store, а в бъдеще потребителите ще могат да свързват акаунтите си в Humble и Epic и да правят директни поръчки. Epic няма да търси дял от приходите от игрите, които се продават през Humble Store.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за