Disney затвориха гейм студиото Junction Point

0
25

Disney затвориха студиото Junction Point, където бе създадена хитовата им игра Epic Mickey (последвана от Epic Mickey 2). Причината за затварянето на студиото е в реогранизацията на бизнеса на компанията. Още миналия октомври, точно след сделката за закупуването на Lucasfilm, от Disney обявиха, че ще фокусират усилията си главно върху социалните и мобилни игри, а ще оставят конзолните на външни разработчици.

Студиото Junction Point бе основано през 2005 година от Уорън Спектър – известен в гейм средите разработчик, който стои зад успешни PC игри като Thief и Deus Ex. Две години след основаването си, фирмата стана собственост на Disney. Първоначално сделката изненада мнозина, но тогава самият Спектър коментира, че игрите, които ще прави за Disney няма да са по-различни от дотогавашните му проекти, поне по отношение на методите му на работа.

Най-успешната игра на Disney създадена в това студио, както казахме по-горе, е Epic Mickey. Пусната на пазара в края на 2010 година, първата част се продаде в 1,3 милиона екземпляра още в първия месец. Втората игра не пожъна подобен успех и се продаде само в 250 хиляди екземпляра през първия месец от пускането си. Възможно е ниските продажби на Epic Mickey 2 също да са повлияли на Disney при вземането на това решение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари