Гай Бийм, известен повече с псевдонима си Disrespect, обяви своето завръщане към стрийминга след кратката принудителна почивка, наложена му от Twitch. Новият „дом“ на DrDisrespect се казва YouTube Gaming.

По-рано това лято популярната стрийминг платформа Twitch изгони известния геймър. Обяснения за действията им не бяха дадени и самият DrDisrespect изрази своето недоумение от действията на сайта. Още по-странно в решението на Twitch се явява това, че по-рано тази година DrDisrespect подписа сериозен договор с Twitch. Самият той обаче не възнамерява да остави нещата така и вече обяви намерението си да заведе Twitch в съда.

В специално изявление от страна на YouTube по отношение на сключеното с DrDisrespect партньорство се заявява, че той не е изразявал спешно намерение да се изявява в някоя от другите стрийминг платформи, като Facebook Gaming или своя собствен сайт и засега ще се изявява на страниците на YouTube Gaming. Подчертава се също така че DrDisrespect не се обвързва да създава съдържание изключително и само за сайта, както и това, че не YouTube са потърсили Бийм за партньорство.

Самият DrDisrespect не е чужд на скандалите. Преди две години той беше остро критикуван, заради подигравателното му и расистко отношение към китйски съперници в PUBG, а през 2019 беше временно баннат от Twitch за това, че снима хората в обществена тоалетна по време на Е3. През май тази година, той отново влезе в публичния обектив, когато беше обвинен в разпространение на дезинформация, свързана с COVID-19, макар че цитира материал, основаващ се на академично изследване. Всички тези неща обаче не попречиха на различни компании да търсят DrDisrespect, като например договора му със Skybound Entertainment за създаването на телевизионни серии, както и споменатия нов договор с Twitch.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари