Empire of Sin е замисляна като стратегия още от самото начало

0
125

Empire of Sin звучи като едно от най-вълнуващите предстоящи видеоигрови заглавия. Походова стратегия, в която получавате възможността да изградите от нулата своя собствена престъпна империя – бавно, методично и брутално, с множество възможности и истории в историите, взаимовръзки, мафиотски босове от реалността и разбира се фамилията Ромеро, стояща под всичко това. Не, не е „бащата“ на Doom Джон, а Бренда, неговият дългогодишен партньор в живота и работата. Това обаче, както разбрахме от предишно нейно интервю е нейна мечта от години, която тя получава най-после възможността да реализира.

Наскоро, Ромеро даде пространно интервю за VentureBeat, в което разказва повече за своя собствен проект. Изборът за стратегия, като жанр, в който да бъде поставена една гангстерска приказка звучи любопитно, в смисъл, че това, което мнозина биха предположили ще е шутър. Но подобна мисъл не е минавало през ума на Ромеро.

„Идеята да имаме тези различни империи, различни криминални империи, изправящи се една срещу други – самата идея е стратегическа. Това си беше там вече. Ако гледате Boardwalk Empire, то ви става ясно, че тук имате всякакви стратегически неща на заден план, които се случват. Движението на ресурсите, как тези ресурси ще бъдат защитени – всичко това само доведе до типа геймплей, който аз предпочитам в качеството си на дизайнер. А за мен това е походовия геймплей“, допълва тя.

Освен това, Ромеро акцентира, че изборът на епоха – този на сухия режим – е бил поставен още в самото начало. А след това и конкретната локация – Чикаго.

Икономическата страна на една империя и всяко бизнес начинание е от изключителна важност, и както може да видите от видеото по-горе (идващо от канала на Rock, Paper, Shotgun), в Empire of Sin ще разполагате с огромен брой опции за прецизно планиране на всяка ваша стъпка. Нещо, което Ромеро също обсъжда с Дийн Такахаши от медията.

„Първо, имате тези два или три, предполагам, ресурса. Имате алкохол, пари и време. Бихте си помислили с едва три ресурса, колко пък толкова дълбочина може да получите? Но, Боже… Има толкова много неща, които се случват. Ако имате спиртоварна, колко голяма е тя? Ако е прекалено добра, то тя може да стане обект на внимание. Ако това стане, трябва да се подсигуря, че съм защитена добре. По-добре е да сложа нещо, което служи за параван., така че хората да не я забелязват. А какъв алкохол ще приготвям? Имате множество различни въпроси и всеки един засяга нещо друго.

Що се отнася до сравненията с XCOM, а те вероятно са неизбежни, не само заради перспективата на камерата, то тя признава, че сходствата са видими.

Така например, вие не контролирате само един мафиотски бос. Самите те са уникални от стратегическа гледна точка. Всеки от тях си има съответните бонуси – два за империя и един за дипломация. Например Капоне се разбира добре с другите италиански банди. И при конфликта с ирландската мафия, това е важно. Отделно от това, всеки бос има специфичен комбат бонус. И това е едва началото.

След това имате на разположение 60 различни персонажа, които може да наемете. И вие контролирате до известна степен тези герои. „Точно, както, ако сте традиционен мафиотски бос, вие им нареждате какво да правят. Контролирате ги в бой и контролирате движенията им в света. Но е възможно двама от героите ви да се влюбят един в друг. В ролята си на техен шеф може да им кажете: „Вижте, забравете за това. Това е невъзможно. И те ще ви послушат. Може известно време да са ви ядосани. Но вие ги контролирате. Те работят по начина, по който очаквате. Запазват малко за себе си и ви изпращат лъвсия пай“, обяснява Ромеро.

Empire of Sin все още е в разработка и се издава от Paradox Interactive. Играта се очаква да излезе през пролетта на следващата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за