Epic изисква двойна идентификация, за да получите безплатни игри

0
416

Ако обезпокоителните сведения за пробив в системата на Nintendo от близкото минало не са ви подтикнали да активирате двойната идентификация към вашите гейминг акаунти, то новата политика на Epic Games ще го направи, като компанията периодично ще изисква от потребителите да задействат опцията преди да свалят безплатните игри в Epic Games Store. Поне в рамките на следващите няколко седмици.

Epic обяснява в блог публикация, че промяната е “средство, което да окуражи нашите играчи да предприемат нужните стъпки, за да засилят сигурността на своя Epic акаунт”, като новия регламент влезе в сила вчера и ще продължи до 21 май. Ако двойната защита все още не активирана в акаунта на играча, той ще получи съобщение, което ще го “окуражи” да го направи, за да се сдобие със следващото безплатно заглавие от платформата. 

“Разбираме, че това е малко неудобство за някои от вас, но ние искаме да предоставим най-добрите възможни решения за защита на вашия Epic акаунт”, допълва компанията.

Някои хора спекулират, че това решение е взето, тъй като има лица, които създават бот акаунти, които свалят безплатните игри и после ги пускат за продан. Веднъж свалили дадената безплатна игра, тя става ваша собственост завинаги, но периода, в който можете да я свалите е ограничен; в този ред на мисли стойността на един акаунт се увеличава все повече с трупането на множество безплатни игри във времето.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари